Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Posesorii de carduri Maestro pot efectua plati online de pe telefon prin aplicatia mobilPay MasterCard Mobile

27 Martie 2014



Incepand cu luna martie, la un an de la lansarea aplicatiei mobilPay Mastercad Mobile, si posesorii cardurilor de debit Maestro pot efectua plati online rapid si sigur de pe smartphone-uri si tablete, utilizand prima platforma de plaţi mobile din Romania.


Prin aceasta integrare, majoritatea posesorilor de carduri Maestro, utilizatori de telefoane smart sau tablete, pot folosi aplicaţia pentru plata facturilor de telefonie şi pentru reincarcarea cartelelor preplatite, sau pentru a achizitiona produse si servicii de la comerciantii parteneri. Potrivit NETOPIA mobilPay, atat rata de download a aplicatiei, disponibila gratuit in Google Play şi App Store, cat si platile realizate prin mobilPay MasterCard Mobile se vor dubla dupa integrarea platii prin carduri Maestro.


„La un an de la lansarea mobilPay MasterCard Mobile, platile prin aplicatie s-au dublat la fiecare 3 luni. Este cel mai bun moment sa oferim si mai multor consumatori avantajul de a-si schimba portofelul cu telefonul. Practic, majoritatea utilizatorilor care folosesc carduri Maestro ca principal instrument de plata il pot inregistra in wallet si au acces imediat la toate beneficiile oferite de aplicatie”, declara Antonio Eram, CEO & Founder NETOPIA mobilPay.


„In urma cu aproximativ un an, aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile era un proiect de pionierat in ceea ce priveşte dezvoltarea plaţilor mobile in Romania”, a declarat Gabriel Ghiţa, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „Faptul ca numarul tranzacţiilor in aplicaţie creşte continuu şi susţinut este dovada ca piaţa are nevoie de asemenea iniţiative şi suntem convinşi ca posesorii de carduri Maestro vor aprecia confortul tranzacţiilor direct din telefon. In acest moment, majoritatea emitenţilor de carduri Maestro din Romania suporta serviciul de plaţi mobile MasterCard Mobile, iar clienţii işi pot inrola cardurile in aplicaţie şi le pot folosi pentru plaţi.”


Reprezentantii NETOPIA mobilPay estimeaza ca cele mai multe tranzactii procesate prin Maestro din wallet-ul aplicatiei vor fi platile lunare, regulate pentru facturile de telefon si reincarcari de mobil. Avand in vedere dezvoltarea rapida a comertului electronic, acestia se asteapta si la un numar semnificativ de plati online prin scanare de coduri QR la comerciantii care proceseaza prin NETOPIA.


Integrarea cardurilor Maestro in wallet-ul aplicatiei mobilPay MasterCard Mobile este un efort comun si sustinut al NETOPIA, MasterCard si GarantiBank, banca partenera a NETOPIA MobilPay, care ofera servicii de procesare a tranzactiilor princard in mediul online din anul 2010. Specialistii GarantiBank au asigurat implementarea corecta a MMRP (MasterCard Mobile Remote Payments), protocolul care permite efectuarea de tranzactii Maestro de pe dispozitive mobile.


Lansata in martie 2013 de MasterCard şi Netopia aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este disponibila pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS şi Android. Aplicaţia poate fi descarcata gratuit din Google Play şi App Store şi folosita pentru plaţi diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri. De asemenea, pe langa produsele şi serviciile generale, exista şi oferte exclusive pentru utilizatorii mobilPay MasterCard Mobile.


Modalitatea de instalare a aplicatiei pentru utilizatorii Maestro este aceeasi. Dupa ce descarca aplicaţia, utilizatorii trebuie sa se inregistreze, completand datele personale: nume, prenume, adresa de e-mail şi numar de telefon. Accesul in aplicaţie este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din 6 cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plaţi in mobilPay MasterCard Mobile cu carduri MasterCard si Maestro, iar inregistrarea cardurilor este necesara o singura data.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite