Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EMC extinde funcţionalităţile Syncplicity

27 Martie 2014



EMC a anunţat la începutul acestui an extinderea funcţionalităţilor soluţiei Syncplicity, achiziţionată în 2012, cu noi capabilităţi pe zona de securitate şi colaborare. Lansată pe piaţă în 2008 ca o soluţie dedicată mediului enterprise, Syncplicity adresează cu precădere cerinţele de lucru colaborativ ale angajaţilor mobili, oferind funcţionalităţi avansate de stocare, securitate, partajare de documente, sincronizare etc. „Aplicaţia este astfel dezvoltată încât permite companiilor să controleze unde sunt stocate informaţiile, astfel încât documentele cu valoare de risc scăzută (de tipul documentelor de marketing) să poată fi stocate fără limitări în Public Cloud, în timp ce informaţiile critice (referitoare la clienţi, date financiare etc.) să fie stocate doar pe dispozitivele deţinute intern de companie. În plus, aplicaţia este capabilă să distribuie automat diferitele tipuri de documente pe dispozitivele de storage alocate în funcţie de cine generează datele, de grupurile care le utilizează, de tipul informaţiilor etc.“, afirmă Doru Nica, EMC România.

Pe partea de securitate, Syncplicity oferă posibilitatea definirii de politici şi profile de utilizatori, alocând categorii de drepturi diferite în funcţie de categoriile create. Pentru a facilita lucrul cu grupul de utilizatori, EMC a dezvoltat opţiunile de integrare ale Syncplicity cu Active Directory, ceea ce permite organizaţiilor să automatizeze crearea de conturi şi desfiinţarea acestora, precum şi ştergerea la distanţă a aplicaţiei şi documentelor gestionate de aceasta atunci când securitatea unui dispozitiv mobil este compromisă (este pierdut, furat, deteriorat etc.).

EMC a introdus elemente de siguranţă suplimentare, preluate din portofoliul soluţiilor de Rights Management, care facilitează, de exemplu, controlul duratei de viaţă a unui document. Astfel, dacă unui document (o ofertă de preţ cu un anumit discount, de exemplu) i se atribuie un „termen de expirare“, acesta nu mai poate fi deschis după data limită chiar dacă, în prealabil, a fost copiat/salvat pe un stick de memorie, nu mai poate fi printat şi este protejat chiar şi împotriva copierii prin captură de ecran.

„Aplicaţia aduce o serie de capabilităţi dezvoltate prin monitorizarea comportamentului utilizatorului final, pe baza căreia aplicaţia poate emite o serie de recomandări. De exemplu, Syncplicity poate monitoriza aplicaţia calendar a utilizatorului şi, în funcţie de tipurile de evenimente pe care le depistează, emite recomandări, cum ar fi trimiterea unui link către un raport tuturor participanţilor la o întâlnire. Pentru a evita trimiterea de fişiere de volum mare, aplicaţia foloseşte partajarea de link-uri către respectivele documente şi poate fi setată astfel încât pentru fiecare link trimis să fie emisă o parolă unică de acces, iar accesarea acestuia poate fi monitorizată, atât de către emitent, cât şi de către companie, care are astfel evidenţa tuturor logărilor şi a dispozitivelor de pe care s-au făcut acestea“, explică Doru Nica.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite