Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

ICI Bucuresti pregateste implementarea primei platforme Cloud Computing dedicate institutiilor publice romanesti

02 Aprilie 2014



Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI), aflat in coordonarea MSI, a anuntat astazi lansarea oficiala a proiectului „Infrastructura de tip cloud pentru institutiile publice din Romania” (ICIPRO).
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- Cresterea capacitatii operationale la nivelul ICI Bucuresti, in vederea asigurarii unui cadru organizational si functional eficient pentru amenajarea, utilarea si dotarea unui Data Center dedicat sustinerii informatizarii institutiilor publice din România;
- Eficientizarea sistemului de achizitii publice pentru echipamente si servicii IT&C in cadrul institutiilor publice locale si centrale prin proiectarea si implementarea unei platforme de Clodu Computing, la nivel central, dedicata institutiilor publice din România;
- Dezvoltarea capacitatii profesionale a angajatilor ICI Bucuresti, in vederea cresterii ablitatilor de utilizare a tehnologiilor Cloud.
Anuntul a fost facut odata cu publicarea primului caiet de sarcini pentru achizitionarea unei platforme care sa permita furnizarea catre institutiile publice locale de servicii de Cloud Computing. Proiectul, semnat in decembrie 2013 si finantat din din fonduri europene (Operatiunea 3.2.1.), va fi finalizat in mai 2015, iar valoarea este de 76.204.800,00 lei.
Cu aceasta ocazie, ICI mai anuntat si recenta includere a ICIPRO in proiectul "Cloud for Europe", initiativa la nivel european de incurajare a adoptarii si utilizarii serviciilor Cloud in sectorul public. Proiectul "Cloud for Europe" a fost startat in iunie 2013 si va dura pana in noiembrie 2016, este cofinantat de Comisia Europeana prin FP7.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite