Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Novell aduce solutii Linux cu eficacitate ridicata

04 Aprilie 2006



Compania Novell a realizat, la sfarsitul lunii februarie, evenimentul „How Linux Can Increase Productivity in Banking and Insurance“, alaturi de partenerii la nivel international HP si SAP, precum si de distribuitorul Novell in Romania, compania Omnilogic. Un demers mai mult decat justificat, un recent studiu Gartner indicand faptul ca Linux a intrat in forta in domenii de inalta exigenta, fiind cotat de catre analisti drept sistemul de exploatare server cu cele mai promitatoare perspective de crestere. „In urmatorii cinci ani, Linux va inregistra o crestere superioara tuturor celorlalte sisteme de administrare a serverelor. Livrarile vor depasi 1,4 milioane de unitati anul acesta si vor atinge 2,4 milioane in 2010“, potrivit lui Jeffrey Hewitt, director de cercetare Gartner.
Beneficiind de aportul lui Arpad Bondy si Andrej Elenkov, din partea Novell, si al lui Gerard Meyer, HP program manager EMEA (HP ocupa o pozitie de lider pe piata serverelor Linux, continuand certificarea unui numar mare de brevete in conformitate cu General Public License), compania gazda a realizat o ampla trecere in revista a celor mai noi solutii specifice sectorului amintit (platforme hardware, sisteme de operare, aplicatii si servicii etc.).
Un aport semnificativ la prezentarea solutiilor Linux destinate sectorului „Banking – insurance“ a fost adus si de Florin Petrescu, consultant in cadrul SAP Romania, dintre cei 32.000 de clienti internationali ai SAP numerosi actionand in sectorul bancar. (Colaborarea SAP - Novell a fost reconfirmata recent, cand SuSE Linux Enterprise Server 9 a obtinut certificarea mySAP Business Suite, ceea ce creste semnificativ posibilitatile companiilor de a utiliza solutiile SAP de calitate mondiala sub Linux.)
O prezentare pragmatica si aplicata asupra avantajelor Linux a fost realizata de catre directorul de vanzari al companiei Omnilogic, dl Cristian Teodorescu. Sub titlul „Productivitate maxima? Costuri minime? Linux!“, prezentarea reprezentantului Omnilogic a fost axata pe beneficiile oferite de Linux in reducerea Total Cost of Ownership (TCO) si argumentata prin prisma unui studiu realizat de Forrester Research, studiu ce indica in cazul utilizarii solutiilor Linux o scadere a TCO cu 40%, rezultata din diminuarea costului de achizitionare (situat intre 40 si 60%) si a celui de operare si suport (scadere estimata la circa 66%). Printre beneficiile enuntate in avantajul optiunii Linux s-au mai numarat si diminuarea costurilor implicate de up-grade-ul fortat, precum si cele de customizare si fine-tuning.
Evenimentul a fost incheiat prin prezentarea studiului de caz „Linux in the Enterprise“, realizat de Stefan Laudat, din partea Allianz.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite