Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

CEO-ul Intel prezinta noi oportunitati de computing, investitii si colaborari cu ecosistemul tehnologic din China

03 Aprilie 2014



In conditiile in care computingul se schimba rapid, Brian Krzanich, CEO-ul Intel, a prezentat in cadrul Intel Developer Forum planurile companiei de de a colabora cu ecosistemul tehnologic din China, in special in Shenzhen, pentru a accelera si remodela industria de IT.


In cadrul discursului sau, Krzanich a vorbit despre cum Intel si ecosistemul tehnologic de la Shenzhen pot accelera cresterea – atat locala, cat si globala – si oferi produse si experiente de computing diferite, care sa acopere multiple segmente de piata, sisteme de operare si game de pret. El a anuntat infiintarea unui Centru Intel Smart Device Innovation in Shenzhen si al Fondului Intel Capital China Smart Device Innovation de 100 de milioane de dolari.


CEO-ul Intel a detaliat si mai multe produse si tehnologii noi pe care compania le va lansa din acest an, inclusiv Intel Edison, o platforma de computing proiectata prima data in laboratoarele de cercetare din China. El a anuntat de asemenea disponibilitatea solutiilor Intel Gateway pentru Internet of Things (IoT), bazate pe procesoarele Intel Quark si Atom si a prezentat pentru prima data SoFIA, prima platforma integrata pentru smartphone-uri si tablete entry-level.


Alaturi de Krzanich pe scena evenimentului a fost si Ian Yang, Presedinte al Intel China, care a deschis conferinta, si Diane Bryant, Senior Vicepresedinte si General Manager al Data Center Group, Intel, care a vorbit despre tehnologiile pentru centrele de date ale companiei ca fundatii ale computingului modern si oportunitatilor de business, datorate cresterii dispozitivelor inteligente si conectate.
„Ecosistemul tehnologic al Chinei va avea un rol cheie in transformarea computingului. Pentru a ajuta la cresterea inovatiei la nivel global, Intel se va concentra pe oferirea de produse si tehnologii superioare, care le va permite partenerilor nostri sa inoveze rapid, dar si sa intareasca faptul ca ̔daca un lucru calculeaza, il face cel mai bine cu Intel̕”, a declarat Krzanich.


Investitia in inovatie in China
In baza istoriei Intel de a colabora cu clientii pentru a oferi platforme inovatoare, Intel va infiinta Centrul Intel Smart Device Innovation in Shenzhen pentru a creste oferta de dispozitive bazate pe tehnologiile Intel in China si nu numai.
Centrul va extinde activitatea Intel dincolo de tablete si le va oferi producatorilor de sisteme si dezvoltatorilor de software acces la platformele tehnologice Intel si suport, inclusiv designuri de referinta pentru solutii cheie, instrumente de dezvoltare, canale de aprovizionare, managementul calitatii si asistenta pentru clienti – lucrand ca o punte de legatura intre conceperea produsului si lansarea pe piata.
De asemenea, Krzanich a anuntat Fondul Intel Capital China Smart Device Innovation, de 100 de milioane de dolari, axat pe accelerarea inovatiei pentru dispozitivele inteligente, inclusiv sisteme 2 in 1, tablete, smartphone-uri, tehnologie purtabila (wearables), IoT si alte tehnologii in China. Aceasta investitie consolideaza angajamentul Intel pentru industria de IT din China si dezvoltarea ecosistemului. Din 1998, Intel Capital a investit peste 670 de milioane de dolari in 110 companii din China prin doua fonduri de investitii deja infiintate.


In contextul in care serviciul 4G LTE se extinde in China, Intel este bine pozitionata pentru a oferi o gama larga de procesoare LTE. Platforma LTE a Intel din 2014, Intel XMM 7260, indeplineste cerintele China Mobile, inclusiv suport pentru protocoalele TD-LTE si TD-SCDMA, cerute in China.


Compania Intel este implicata in China pentru certificarea XMM 7260, trasand liniile pentru disponibilitatea comerciala in a doua jumatate a lui 2014 pentru dispozitivele mainstream si de performanta. Krzanich a prezentat Intel XMM 7260 prin realizarea primului apel, live, cu ajutorul retelei TD-LTE a China Mobile, si a vorbit despre cererea unui ecosistem puternic pentru alternative LTE competitive.
Intel dezvolta SoFIA, prima platforma integrata pentru tablete si smartphone-uri entry-level, bazata pe procesoare de tip SoC Intel Atom. Krzanich a prezentat primele procesoar ale gamei, accelerand noua platforma la doar cateva luni dupa ce a fost anuntata. El a subliniat oportunitatea strategica pe care aceste segmente de piata o au pentru Intel si ecosistemul tehnologic al Chinei. Platforma 3G SoFIA va fi disponibila producatorilor de echipamente OEM in ultimul trimestru al anului.
Krzanich a declarat ca Intel va livra 40 de milioane de tablete in acest an si a prezentat o serie de dispozitive inovatoare dezvoltate de producatori in China.


Krzanich a anuntat disponibilitatea Intel Gateway, solutii integrate bazate pe procesoarele Intel Quark si Atom, pe langa o platforma care are la baza placa de dezvoltare Intel Galileo. Aceste platforme vor ajuta companiile sa reduca costurile si sa ofere noi servicii prin deblocarea unor date importante din sistem, care pana acum nu au putut comunica intre ele si in cloud.


Primele platforme integreaza software Wind River si McAfee pentru a accelera lansarea pe piata si vor fi disponibile din acest trimestru. Printre clientii care vor dezvolta solutii gateway se numara Shaspa pentru energie si automatizari, RocKontrol pentru managementul energiei, TransWiseway si Vnomics pentru transport si Zebra Technologies Corp pentru solutii de localizare in retail, sanatate si productie.
De asemenea, Krzanich a declarat ca Intel Edison va fi disponibil din aceasta vara. Prezentarea Intel Edison in ianuarie a fost primita cu entuziasm de comunitatile de entuziasti si antreprenori, dar si de companiile din industria electrocasnicelor si IoT. Krzanich a declarat ca Intel dezvolta Intel Edison catre o familie de placi de dezvoltare care se va adresa unor segmente de piata si nevoi variate ale clientilor.
Prima placa Intel Edison va folosi microarhitectura Intel pe 22nm, Silvermont, capabilitati I/O crescute, suport software si noi designuri simplificate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite