Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Canon extinde sistemul Cinema EOS

04 Aprilie 2014



Canon a anunţat extinderea sistemului profesional pentru producție digitală cinematografică odată cu lansarea modelului CN7x17 KAS S – primul obiectiv din sistemul Cinema EOS care dispune de o unitate de control servo. CN7x17 KAS S a fost conceput pentru transmisii în direct și utilizare facilă din mână și este compatibil cu o gamă largă de senzori și camere 4K. Totodată, Canon își reafirmă poziția de lider pe piața obiectivelor TV 2/3’’ prin lansarea modelului HJ18ex7.6B IRSE/IASE, succesorul bine cunoscutului HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A, care oferă performanțe și specificații îmbunătățite, fiind utilizabil într-o gamă largă de aplicații.

CN7x17 KAS S – Senzor optic super 35mm
Modelul CN7x17 KAS S a fost creat special pentru producții TV – un mediu de lucru dinamic și mobil, în care obiectivele convenționale de format Super 35 nu pot performa în parametrii doriți. Pentru a veni în ajutorul operatorilor din domeniu, noul obiectiv cine-servo de la Canon îmbină zeci de ani de experiență în proiectarea vârfurilor de gamă cu tehnologia derivată din performanțele cinematografice ale zoom-urilor, pentru a crea un instrument de înaltă calitate, versatilitate și uzabilitate.
Obiectivul cu cea mai mare distanță focală din sistemul profesional Cinema EOS (17-120mm), CN7x17 KAS S a fost conceput pe baza specificațiilor distincte ale operatorilor video din mediile tradiționale de transmisie și păstrează beneficiile celebrelor obiective Canon pentru producții cinematografice – domeniu care solicită un ritm de filmare fluid.
Obiectivele cu senzori mari devin norma în ceea ce privește producțiile video, fie că vorbim de documentare, știri sau alte categorii similare. Noul obiectiv cine-servo CN7x17 KAS S răspunde cerințelor evoluate ale profesioniștilor în transmisiuni în direct, integrându-se perfect în toate scenariile de filmare ale acestora. Punând la dispoziția operatorilor cele mai bune soluții pentru ambele domenii de filmare, noul model CN7x17 KAS S asigură funcționalitatea obiectivelor tradiționale pentru transmisiuni directe și adaugă o „notă cinematografică” înregistrărilor video de cea mai bună calitate. Cele două tipuri de montură – EF (CN7x17 KAS S /E1) și PL (CN7x17 KAS S /P1), standardul în industrie, vor fi de asemenea disponibile pentru pasionații Canon.
Construit pe baza standardelor de precizie optică existente, obiectivul cine-servo CN7x17 KAS S se bazează pe întreaga expertiză de design optic a companiei Canon. Noul model permite filmarea la standarde 4K, cu o capacitate de focalizare de 7x în contextul versatil al distanței focale de 17-120mm și cu număr T de minimum T2.95, oferind operatorilor flexibilitatea de a acoperi o gamă incomparabilă de situații de filmare cu un obiectiv de acest tip.
Datorită unității de control servo, obiectivul CN7x17 KAS S este ideal pentru producții video mobile de tipul documentarelor. Unitatea este de aceeași dimensiune cu obiectivele standard portabile și oferă un stil similar de operare, filmările îndelungate devenind mai ușor de realizat. Ajustarea rapidă a zoom-ului, focus-ului și irisului permite operatorilor să răspundă imediat la schimbările dintr-o scenă. Funcționalitatea de viteză redusă în controlul lent al schimbării distanței focale asigură obținerea efectelor dorite. Deschiderea rapidă garantează surprinderea tuturor momentelor în situațiile cele mai dinamice.
Obiectivul poate fi montat cu ușurință pe un trepied pentru a fi folosit în condiții de studio sau în transmisiuni de exterior. Zoom-ul, focus-ul și irisul se controlează prin comenzile Canon actuale, oferind precizie și lejeritate în ajustarea imaginilor, fără ca operatorul să atingă obiectivul. Obiectivul poate fi controlat și prin studio virtual, mulțumită ieșirii sofisticate 16-bit.
CN7x17 KAS S urmează tradiția inegalată a echipamentelor Canon pentru transmisiuni video. Este ușor de folosit, sigur și robust. Design-ul structural a fost dezvoltat pentru a asigura stabilitate și rezistență, chiar și în medii de filmare potrivnice, îmbinând cele mai bune performanțe optice cu o construcție solidă, rezistentă la intemperii și șocuri, care permite folosirea obiectivului chiar și în condiții adverse de filmare.
Parte din sistemul Cinema EOS, obiectivul CN7x17 KAS S se încadrează perfect în orice decor, atât acasă, cât și pe platoul de filmare. Unitatea de control servo facilitează un stil dinamic de filmare, dificil de obținut cu alte modele de obiective destinate producțiilor cinematografice. În plus, aceasta poate fi înlăturată cu ușurință, reinstalarea este rapidă și ușoară și nu necesită ajustări suplimentare. Pe lângă performanțele optice recunoscute în întreaga lume, Canon asigură compatibilitate cu accesoriile standard, cum ar fi unități follow focus și matte boxes, oferind soluții cu adevărat versatile.
Obiectivul CN7x17 KAS S este compatibil cu o gamă largă de camere și permite comunicarea între obiectiv și cameră. Montura EF folosește sistemul propriu Canon, în timp ce montura PL este prima din gama Cinema EOS care suportă Technologia Cooke. Compatibilitatea cu cablu serial 12-pin este, de asemenea, asigurată.

HJ18ex7.6B IRSE /IASE – calitate superioară a standardelor HD, multiple îmbunătățiri
Canon anunță, de asemenea, lansarea HJ18ex7.6B IRSE /IASE, modelul de obiectiv ENG îmbunătățit, succesor al celebrului HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A. Otimizat în totalitate, HJ18ex7.6B IRSE /IASE oferă performanțe și funcționalități impresionante, având o greutate redusă care crește mobilitatea.
Obiectivele brevetate de Canon oferă performanțe optice superioare, asigurând o mărire a puterii focale cu 18x și o distanță focală (prelungită) în parametrii 7.6-137mm. Distanța minimă de focalizare a obiectelor este de numai 56cm, iar noua unitate de control facilitează accesibilitatea și interoperabilitatea cu sistemele existente.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite