Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Fundatia Vodafone Romania sustine doua proiecte medicale in Cluj

04 Aprilie 2014



Fundatia Vodafone Romania sustine doua proiecte medicale in Cluj, avand ca beneficiari nou-nascutii si copiii. Proiectul Peditel reprezinta primul serviciu telefonic de sfat medical pediatric de urgenta. Cel de-al doilea proiect, Otoscreen este un proiect prin care 4 maternitati din tara vor fi dotate cu echipamente performante pentru testarea auditiva la nou-nascuti. Ambele proiecte au fost implementate la initiativa a doi medici clujeni. Valoarea totala a investitiei Fundatiei Vodafone Romania se ridica la 72.000 Euro.
Copiii reprezinta una dintre cele mai importante categorii de beneficiari ai Fundatiei Vodafone Romania, iar sanatatea este unul dintre domeniile in care am investit cu consecventa in cei 16 ani. De aceea ne bucuram sa sustinem astazi cele 2 proiecte care vin sa imbunatateasca asistenta medicala in Cluj si in judetele din apropiere”, a declarat Florina Tanase, Director Legal & External Affairs, Vodafone Romania.
Peditel, primul serviciu telefonic de sfat medical pediatric de urgenta din Romania, functioneaza in regim permanent, 24/24, 7 zile pe saptamana, la Spitalul de Urgenta pentru Copii, Cluj-Napoca. Printr-un apel la numarul scurt 1791, parintele este indrumat, de catre un medic specialist, cum sa intervina, sa monitorizeze si sa amelioreze simptomele copilului sau, in situatii medicale cu risc minor. Aproximativ 30 de medici specialisti – medici pediatri si medici din sistemul de urgenta ai Spitalului de Urgenta pentru Copii Cluj - lucreaza in ture pentru a asigura serviciul functional.
In ultimii ani, medicii din UPU au semnalat un numar tot mai mare de parinti care se prezentau pentru probleme minore ale copiilor lor, ce puteau fi rezolvate si in urma unei consultari telefonice cu un medic pediatru. Cu Peditel, totul e simplu: parintele apeleaza 1791, medicii evalueaza cazul si ofera recomandari de tratament la domiciliu sau indica consultul medical specializat. In 12 saptamani de functionare, am discutat cu peste 1000 parinti, cele mai frecvente cauze fiind febra, tusea, virozele respiratorii, administrarea medicamentelor sau eruptia cutanata”, a declarat doctorul Calin Lazar, director medical al Spitalului de Urgenta pentru Copii Cluj si initiatorul programului.
PEDITEL 1791 este un numar scurt cu tarif normal, diferit de serviciul national de urgenta 112. PEDITEL se adreseaza exclusiv parintilor din judetul Cluj si este aprobat de Ministerul Sanatatii. PEDITEL a fost infiintat la inititiva Fundatiei “Parinti din Romania”, filiala “Parinti Clujeni” si finantat integral de Fundatia Vodafone Romania, cu o investitie totala de 42.000 euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite