Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Clientii online isi doresc un control mai mare asupra experientei de expeditie si livrare

04 Aprilie 2014comScore, Inc. și UPS fac publice rezultatele celui mai recent studiu „UPS Pulse of the Online Shopper”, privind comportamentul clienților atunci când fac cumpărături online. Clienții din Europa și din întreaga lume își doresc control mai mare asupra experienței de expediție și livrare a produselor comandate online. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de peste 14.000 de cumpărători online fideli din șase țări europene, precum și din Statele Unite ale Americii, Canada, Asia, Australia și Mexic.


Cei mai mulți dintre clienții care fac cumpărături online sunt mulțumiți de experiența de shopping. 76% dintre europenii care au participat la sondaj sunt mulțumiți de experiența de shopping online; cei mai mulțumiți sunt americanii, cu un procent de 83% din totalul celor intervievați; cel mai puțin mulțumiți de experiența de shopping online sunt clienții din Asia (50% din totalul celor intervievați).


Potrivit studiului, 73% dintre consumatorii de retail online din Europa apreciază existența website-urilor în limba locală sau într-o limbă cunoscută lor, în timp ce 63% apreciază și existența unor opțiuni de plăți și livrări internaționale.


Pe de altă parte, cumpărătorii din întreaga lume sunt mai puțin mulțumiți de două aspecte ale comerțului online: flexibilitatea scăzută a opțiunilor de livrare și serviciile de retur.


Pe măsură ce canalele mobile și rețelele sociale continuă să schimbe modul în care clienții fac cumpărături online, rezultatele studiului indică faptul că dezvoltarea unei aplicații mobile poate preveni shoppingul comparativ pe toate piețele, în special în Europa și Mexic.


Majoritatea celor care cumpără online interacționează cu retailerii dând Like paginii de Facebook a acestora. Utilizatorii din întreaga lume sunt conectați la rețelele sociale și sunt deschiși la promoțiile pe care le practică retailerii; 45% din clienții din Europa se află în contact pe Facebook cu retailerii de la care cumpără online; 81% din clienții din Asia sunt conectați la paginile de Facebook ale retailerilor de la care comandă produse online; 76% din clienții din Mexic urmăresc pe Facebook activitățile acestor retaileri.


79% din clienții din Europa și Asia preferă să intre în contact cu retailerii prin intermediul dispozitivelor mobile. În același timp, peste o treime din clienții din Canada și Australia preferă să își facă cumpărăturile în magazine offline.


Timpul de așteptare pentru livrarea produselor comandate online diferă de la un continent la altul. În Europa, clienții care fac cumpărături online sunt dispuși să aștepte aproximativ 4 zile pentru livrările domestice și aproximativ 10 zile pentru livrările internaționale din afara regiunii geografice în care locuiesc. Canadienii și americanii intervievați în sondaj sunt dispuși să aștepte livrarea cumpărăturilor online un timp mai îndelungat dacă această opțiune oferă costuri mai mici de expediție. În Asia, clienții sunt mai puțin răbdători și sunt dispuși să aștepte doar 4 zile până la livrarea produselor comandate.


O politică mai comodă a serviciilor de retur poate influența pozitiv recomandările consumatorilor europeni, fiind și un bun factor de fidelizare și creștere a vânzărilor:
61% din clienții europeni respondenți declară că ar cumpăra mai des de la un retailer cu o politică mai comodă a serviciilor de retur și 59% ar recomanda prietenilor un astfel de retailer; 73% din clienții online din Mexic declară că ar cumpăra mai des de la un anumit retailer și 78% ar recomanda un retailer în funcție de serviciile de retur ale acestuia; 57% din respondenții din Europa declară că serviciile gratuite de retur reprezintă o condiție importantă a unei politici comode de retur. Opinia le este împărtășită de 63% din canadieni și 65% din americani.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite