Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica declarat castigator in cadrul Galei European IT & Software Excellence Awards

04 Aprilie 2014Proiectul de implementare a Retetei Electronice dezvoltat pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a obtinut la Londra, in cadrul Galei European IT & Software Excellence Awards titlul de Winner la categoria: Enterprise Solution of the Year.


Sistemul dezvoltat de HP Romania, in calitate de contractor si integrator, si SIVECO, in calitate de subcontractor, a primit aprecierea juriului pentru implementarea unui sistem de control pentru retetele compensate si gratuite, pentru asistarea procesului de prescriere si pentru eficientizarea si reducerea erorilor.


Proiectul a fost apreciat si pentru imbunatatirea procesului de eliberare a medicamentelor, monitorizarea in timp real a cererii si consumului de medicamente gratuite si compensate in Romania, precum si pentru reducerea posibilitatilor de fraudare a FNUASS (Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate).


„Implementarea Sistemului Informatic de Prescriptie Electronica a condus la monitorizarea in timp real a consumului de medicamente in Romania, la reducerea substantiala a erorilor de medicatie si a fraudelor, la statuarea unui sistem de control si supervizare a prescriptiei. Prescriptia Electronica reprezinta o componenta esentiala a Platformei Informatice a carei dezvoltare continua cu implementarea Cardului national si lansarea Dosarului Electronic al Pacientului”, a declarat Radu Tibichi, Presedintele CNAS.


„Trecerea la prescriptia electronica marcheaza o schimbare profunda in sistemul de sanatate romanesc care s-a bazat aproape in totalitate pe hartii scrise de mana. Stim ca evaluarea juriului competitiei European IT & Software Excellence Awards este una foarte serioasa, iar in acest an valoarea proiectelor a fost una foarte ridicata”, declara Radu Enache, Director General, Hewlett-Packard Romania.


Solutia IT implementata contribuie la reducerea riscului de aparitie a erorilor prin eliminarea retetelor scrise de mana si cresterea increderii pacientilor in sistemul de sanatate prin acuratetea prescrierii si reducerea timpului de asteptare in farmacii.


Proiectul pentru Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica a fost demarat la data de 1 februarie 2012. Incepand din 01 ianuarie 2013, retetele se elibereaza folosind exclusiv sistemul informatic, pana in prezent fiind eliberate peste 50 de milioane de retete electronice.


„Ne onoreaza acest premiu, deoarece concurenta a fost extrem de puternica. Proiectele selectate au fost de mare complexitate si impact. In acest an au participat 80 de companii din 16 tari. Dezvoltam sute de proiecte atat in tara, cat si in tari de pe patru continente. Sistemul IT de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este unul dintre cele mai grele. Au fost facute eforturi uriase, dar acum incepem sa vedem rezultatele extraordinare ale acestor eforturi”, apreciaza Dragos Dobran, Director Departament eHealth din cadrul SIVECO Romania.


European IT & Software Excellence Awards, una dintre cele mai cunoscute competitii europene, selecteaza si recompenseaza in fiecare an producatorii si distribuitorii de software cu performante de exceptie in dezvoltarea si livrarea de produse informatice.


Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica este un proiect finantat prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala „Investitii pentru viitorul dumneavoastra”.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite