Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Numarul tranzactiilor contactless cu MasterCard si Maestro a crescut de peste 3 ori in Europa

08 Aprilie 2014MasterCard a anuntat ca in decurs de un an, pana la finalul lui 2013, si-a extins sistemul de plati contactless in Europa, prin cresterea numarului de tari in care cardurile contactless sunt acceptate.


Tehnologia contactless este acum disponibila in 63 de tari din toata lumea, dintre care 34 din Europa, inclusiv in 7 noi tari, din 2013: Azerbaidjan, Finlanda, Irlanda, Macedonia, Moldova, Muntenegru si Olanda. Cardurile si dispozitivele contactless MasterCard si Maestro sunt emise de peste 220 de institutii financiare din Europa si pot fi utilizate in aproximativ 2 milioane de locatii ale comerciantilor din toata lumea, reprezentand o crestere anuala de peste 180%.


In afara acestei cresteri solide a numarului de locuri unde sunt acceptate platile contactless cu MasterCard si Maestro, numarul tranzactiilor contactless a crescut de peste trei ori, in Europa, iar volumul acestor tranzactii a crescut de 4 ori, de la un an la altul.


In Polonia si Cehia, aproximativ una din trei tranzactii cu un card MasterCard si Maestro este contactless, impulsionata de dezvoltarea la nivel de masa a cardurilor si a terminalelor contactless, dar si de campanii de marketing.


In Spania, MasterCard si Banca Sabadell au anuntat un proiect pilot al HCE (Host Card Emulation), care a permis efectuarea de plati contactless cu telefonul mobil, fara utilizarea unui element securizat.


In Germania, MasterCard a anuntat un parteneriat intre Deutsche Telekom, Telefónica Deutschland, Vodafone si TREVICA (o companie detinuta de MasterCard), pentru a crea o noua platforma mobila si a grabi dezvoltarea platilor mobile in Germania.


In Ungaria, un studiu Bell Research din 2013, despre proiectul pilot MasterCard Mobile NFC Wallet, confirma ca tehnologia NFC este folosita foarte mult pentru plati, ca si pentru acumularea de puncte de loialitate. Aproape 20% din respondenti si-au folosit portofelul mobil NFC cel putin o data pe zi, iar majoritatea dintre acestia au colectat si puncte de loialitate pentru cumparaturile facute.


In Marea Britanie, MasterCard s-a asociat cu Weve, joint venture-ul format din cei mai mari trei operatori de telefonie mobila: EE, O2 si Vodafone. Acest parteneriat va pune in valoare expertiza Weve in domeniul telefoniei, alaturi de abordarea inovatoare in domeniul platilor, pe care o are MasterCard, si de relatiile cu institutiile financiare partenere din UK, reusind sa faca platile mobile contactless posibile pentru 80% dintre consumatorii britanici. In plus, EE (Everything Everywhere) a lansat serviciul sau mobil NFC pe piata din Marea Britanie.


In Elvetia, cei mai mari retaileri din tara sunt in curs de implementare a platilor contactless in mii de locatii comerciale. Plata contactless fiind adoptata si in parcari, restaurante fast-food si in transportul comun, aceste noi proiecte contribuie la cresterea platilor contactless in tara.


In Rusia, persoanele care fac naveta vor putea calatori mai rapid si mai usor, odata cu lansarea unui proiect pilot de plati contactless, la automatele de bilete de la metroul din Moscova. MasterCard, impreuna cu Departamentul de Transport si Dezvoltare a Infrastructurii de Transport Rutier din Moscova, Metroul Moscova si Sberbank au facut platile contactless posibile in 10 statii de metrou din Moscova, la 64 de automate de bilete.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite