Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Cisco propune alternativa video HD pentru mediul de afaceri

09 Aprilie 2014



In cadrul unei sesiuni de teleprezenta cu centrul R&D al Cisco din Oslo, Norvegia compania a prezentat cel mai recent lansate echipamente de colaborare. Conform oficialilor companiei, noile echipamente au fost create sa raspunda mult mai bine cerintelor clientilor, atat din punct de vedere al calitatii solutiilor video, cat si al pretului acestora.


Conform unor statistici din industrie, peste 93% dintre salile de intalnire nu sunt dotate cu echipamente video de inalta calitate, ceea ce face in unele cazuri imposibila comunicarea. Prin lansarea acestor noi echipamente, Cisco isi propune sa micsoreze semnificativ acest procent si sa tranforme solutiile video intr-un instrument prezent in orice sala de conferinta.


Cele trei sisteme video lansate permit partajarea de video si continut in orice spatiu de intalnire, in functie de cerintele utilizatorilor, dar si de aranjarea salii (9 m in adancime si 5 m latime – utilizare optima a echipamentelor, fara alte setari. Echipamentele pot fi folosite si pentru incaperi mai mari, insa necesita setari mai complexe si ajutor din partea specialistilor Cisco).


Cisco TelePresence MX200 este recomandat pentru incaperi mici, este usor de instalat si ofera rezolutie HD. Cisco TelePresence MX700 si Cisco TelePresence MX800 sunt ideale pentru spatii de dimensiuni medii si largi. Aceste sisteme integrate ofera rezolutie HD si suporta H.265, care ofera utilizatorilor o calitate exceptionala cu un consum de banda redus la jumatate.




Cisco TelePresence SX10 Quick Set foloseste echipamentele pe care multe sali mici de conferinta le au – ecranele plate – pentru a crea solutii video la un pret mai mic decat cel al unui PC (n.r. conform informatiilor oficialilor companiei, pretul pentru acest echipament nu depaseste 2.000 de dolari). Puteti folosi smartphone-ul sau tableta (iPhone si iPad) pe post de telecomanda a dispozitivului, instaland aplicatia specifica din App store. In cursul acestui an va fi dezvoltata si o aplicatie pentru sistemul de operare Android.
Sistemul transforma practic orice ecran plat intr-o solutie de colaborare video HD in mai putin de 10 minute.


Noi modele de camere
De asemenea, Cisco a lansat doua noi modele de camere, compatibile cu cele mai multe dintre solutiile anuntate. Cisco TelePresence Precision 60 se adapteaza unor conditii variate de iluminare, zoom extins, asigurand o redare integrala a imaginii surprinse.


Cisco TelePresence SpeakerTrack 60 are la baza Precision 60 si este un sistem dual de camera, ce identifica in mod inteligent vorbitorul din incapere apropiindu-i imaginea. Recunoasterea faciala inteligenta si tehnologia de triangulatie a vocii permit camerei sa urmareasca vorbitorul in timp ce se deplaseaza si sa faca focus pe urmatorul speaker imediat ce acesta ia cuvantul. Rezultatul este o conversatie mai naturala – tranzitii mai facile, latenta redusa si mai putine intreruperi.
Conform oficialilor Cisco, camerele sunt gandite pentru a functiona 8 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, timp de 5 ani.


Solutie pentru incaperi unice
Cisco TelePresence SX80 este solutia recomandata pentru integratorii de solutii care doresc sa doteze spatii mari cu solutii video. Noua solutie Cisco SX80 poate fi combinata cu diverse camere, inclusiv modelele anuntate mai sus si suporta
pana la trei ecrane. Totodata, impreuna cu MX700 si MX800, SX80 este una dintre primele platforme care suporta H.265 pentru calitate sporita si consum redus de banda.


Cisco a anuntat, de asemenea, integrarea capabilitatii Intelligent Proximity, varianta beta, in cateva dintre echipamentele sale. Cu Intelligent Proximity, sistemele video Cisco „simt” orice smartphone sau tableta prezente in sala de intalnire si intreaba utilizatorul daca doreste sa participe la conferinta. Odata realizata sincronizarea, utilizatorul poate vizualiza pe dispozitivul propriu imaginile prezentate, poate salva diverse slide-uri si chiar reveni la slide-uri anterioare, direct de pe ecranul smartphone-ului sau tabletei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite