Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Microsoft alege sa colaboreze cu Ixia pentru a asigura fiabilitatea aplicatiei Lync pe dispozitive mobile

25 Aprilie 2014Ixia anunta ca a fost selectata de catre Microsoft sa asigure compatibilitatea dispozitivelor mobile cu aplicatia Microsoft Lync. Gradul tot mai mare de utilizare a aplicatiilor de tip mission-critical care integreaza voce, video si mesagerie pune presiune crescanda pe dispozitivele mobile, in conditiile in care utilizatorii se asteapta la un nivel constant de calitate. Solutia Ixia de testare a dispozitivelor presupune testarea in conditii reale pentru a confirma ca smartphone-urile, tabletele si laptopurile pot sa sustina fara probleme aplicatia Microsoft Lync.


O platforma de comunicatii unificate care ofera o experienta integrata de mesagerie instant, voce si video chat, Microsoft Lync consolideaza colaborarea in randul fortei de munca din companii din toata lumea. Cu toate acestea, ca urmare a exploziei tendintei BYOD (bring your own device), aplicatii precum Lync sunt folosite tot mai des pe dispozitive mobile in loc de PC-uri desktop. Acest fapt, combinat cu asteptarile exigente ale utilizatorilor din companii, face ca producatorii sa isi doreasca sa se asigure ca noile dispozitive mobile ofera performanta dorita.


Microsoft si Ixia colaboreaza pentru a testa si valida compatibilitatea dispozitivelor mobile cu aplicatia Microsoft Lync folosind solutia de test Wi-Fi a dispozitivelor mobile. Ca furnizor oficial de servicii de testare pentru intreg ecosistemul Wi-Fi Microsoft Lync, Ixia lucreaza direct cu parteneri Microsoft pentru a testa si valida tehnologia utilizata de sistemul de comunicatii unificate printr-un proces stabil:


Pe durata unei saptamani, Ixia utilizeaza solutia VeriWave pentru a crea conditii realiste care emuleaza o gama larga de trafic de aplicatii bogate in continut media, scalabile, masurand simultan performanta, capabilitatile de roaming, interoperabilitatea si altele. Odata ce procesul de testare se incheie, Ixia le ofera Microsoft si partenerilor tehnologici un raport clar de rezultate de performanta, securitate si fiabilitate. In baza acestui raport, Microsoft decide daca tehnologia este potrivita pentru a fi folosita impreuna cu platforma Lync.


Astfel, Microsoft are certitudinea ca utilizatorii Lync vor primi servicii de comunicatii unificate de calitate, ceea ce va conduce la cresterea adoptiei acestui instrument puternic de colaborare.
Pe parcursul ultimului an, Ixia a fost furnizorul oficial de servicii de testare pentru a determina compatibilitatea aplicatiei Microsoft Lync cu dispozitive de retelistica Wi-Fi precum puncte de acces Wi-Fi si a colaborat direct cu partenerii Microsoft pentru a testa si valida tehnologia utilizata impreuna cu sistemul.


„Instrumentele de colaborare enterprise sunt o parte vitala a modului in care lucram in ziua de azi, iar cresterea fenomenului BYOD inseamna ca o experienta buna de utilizare pe dispozitive mobile este absolut necesara. Microsoft isi propune sa le ofere clientilor sai calitatea experientei Lync pe care o asteapta, iar colaborarea cu Ixia pentru testarea ecosistemului Lync – incepand cu dispozitivele de retea Wi-Fi si ajungand acum la dispozitivele mobile asociate – ne ajuta sa ne indeplinim acest obiectiv”, a declarat Todd Haugen, Group Manager al Skype Wi-Fi in cadrul Microsoft.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite