Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

HART Consulting lanseaza studiul prin care identifica profilul angajatului cu potential inalt in organizatiile din Romania

25 Aprilie 2014



Cand vorbim de organizatii eficiente, inevitabil apare si subiectul angajatilor cu potential inalt, intre cele doua existand o corelatie foarte puternica. Identificarea corecta a angajatilor cu potential inalt este un proces crucial pentru succesul unei organizații. Mai mult, studii recente arata faptul ca organizațiile care au o pepiniera de talente bine dezvoltata au de 13 ori mai multe șanse de a avea rezultate superioare decat competitorii lor.


HART Consulting si-a propus sa creeze premisele unui proces riguros de evaluare a celor cu potential inalt prin identificarea stiintifica a profilului angajatului High Potential, plecand de la opiniile unui panel de experti din organizatiile din Romania, coroborate cu experienta internationala de peste 30 de ani a companiei Hogan Assessments.
Identificarea persoanelor cu potential inalt nu este echivalenta cu procesul de evaluare a performanțelor. Din pacate, nominalizarea și evaluarea angajaților cu potențial inalt este de multe ori un proces redus sau pierdut in acest demers mai larg al evaluarii performanțelor, ceea ce se dovedeste a fi o greseala de multe ori. Doar 20% din cei care au performanta inalta au si potential de leadership, arata cele mai multe studii.
Cea mai mare provocare pe care o organizație o intampina in acest demers este definirea corecta a ceea ce inseamna „potențial inalt”.


„Acest studiu ne ajuta sa raspundem la doua intrebari stringente cand vorbim de angajatii cu potential inalt: «Ce masuram?» si «Cum masuram?». Analizele statistice și experiența Hogan internaționala ne-au ajutat sa oferim catre clienți o metodologie valida si acurata de masurare. Astfel, ne propunem sa venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri cu solutii valide, predictive, dar si personalizate”, a declarat Cristi Mihai, consultant si coordonator al departamentului de psihologie din cadrul HART Consulting.


Un angajat cu potential inalt este definit prin:
- Performanța ridicata și constanta in timp
- Potențial ridicat pentru a ocupa in viitor poziții cu 1-2 niveluri peste postul ocupat in prezent


Rezultatele studiului privind profilul High Potential din Romania au fost construite pe baza raspunsurilor a 80 de persoane experte in ceea ce privește potențialul inalt (65% fac parte din departamentul de HR și 35% fac parte din departamente non-HR, de la nivel managerial).


Respondenții au provenit din 40 de companii multinaționale cu o medie de 300 de angajați din diferite industrii: FMCG, IT & Telecom, Oil&Gas, Manufacturing, Pharma, Banking, Audit, Constructii si din cateva companii de consultanta si recrutare de prestigiu de pe piata locala.In validarea profilului au fost analizate doar raspunsurile persoanelor care au peste 3 ani experiența in ceea ce privește selecția de High Potentials in interiorul organizațiilor din care provin.


Analizand rezultatele, Hart Consulting a identificat 10 competente critice:
- Responsabilitate: accepta responsabilitatea pentru actiunile sale indiferent de rezultate
- De incredere: actioneaza cu onestitate si integritate
- Profesionalism: actioneaza in acord cu valorile, principiile si standardele postului
- Perseverenta: urmareste obiectivele in ciuda obstacolelor si/sau a provocarilor
- Orientarea spre realizare: mobilizeaza energia spre a atinge obiectivele si a indeplini sarcinile
- Leadership: demonstreaza leadership si actioneaza eficient
- Motivarea celorlalti: depune energie pentru motivarea celorlalti si ofera directie inspre indeplinirea obiectivelor organizationale
- Comunicare orala: se exprima eficient in comunicarea orala
- Luarea deciziilor: foloseste judecata robusta pentru a lua decizii eficiente si incadrate in termenele limita
- Construirea de relatii: dezvolta relatii colaborative pentru a facilita obiective actuale sau viitoare



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite