Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Adecco lanseaza prima platforma de stagii de practica pentru studentii din Romania

25 Aprilie 2014



Pornind de la nevoia emergenta de a crea o punte solida intre companii şi proaspetii absolventi, de a creşte astfel piata muncii şi de a ajuta la stabilizarea economiei, Adecco a decis sa se implice proactiv conturand prima platforma din Romania dedicata unui program de practica.


Adecco a intervenit in acest contex cu o solutie ce faciliteaza conexiunea directa intre 3 actori direct interesati de dezvoltarea profesionala a noilor generatii – studenti (elevi majori şi absolventi), companii şi institutii de invatamant. Astfel a aparut practica-ta, primul site din Romania care reuneste oferte de stagii de practica si internship-uri oferite de companii pentru studenti, elevi sau absolventi.


Studentii isi vor putea face un cont pe platforma si vor avea acces direct la toate stagiile de practica postate de companii, companiile vor putea dezvolta si pune la dispozitia candidatilor stagii de practica de calitate care sa ii ajute pe acestia sa isi dezvolte competente necesare la locul de munca, iar universitatile vor putea urmari gradul de insertie a absolventilor pe piata muncii. Astfel, toate entitatile implicate se vor afla intr-o win-win situation, iar piata locurilor de munca va fi cea mai avantajata.


Gasirea unui loc de practica de calitate a devenit una din cele mai prezente probleme in viata oricarui student, mai ales din cauza faptului ca relatia dintre mediul privat si universitati este inca destul de slab dezvoltata in Romania. Studentilor li se cere experienta in piata muncii in momentul angajarii, insa nimeni nu se preocupa suficient sa se asigure ca acestia au acces si pot beneficia de sansa dobandirii acestei experientei.


„Adecco vine astfel in intampinarea acestor nevoi şi ofera spatiul perfect in care cei trei piloni se pot intalni, evalua reciproc şi alege ceea ce le este util”, declara Florin Godean, Country Manager Addeco.


Un lucru aparte al platformei este faptul ca studentii, odata inscrisi pe platforma, vor putea sa isi evalueze intr-un mod interactiv cateva competente de baza care se pot dovedi folositoare in viitoarele programe de stagii de practica urmate sau chiar la locul de munca. In acest fel, candidatii vor avea o imagine de ansamblu asupra punctelor tari si a punctelor slabe pe care le au, raportate la o serie de abilitati practice – abilitatea de autoevaluare a competentelor transversale, orientarea in spatiu, memoria – vizuala, numerica si auditiva, nivelul limbilor straine cunoscute, abilitati de comunicare in fata camerei sau abilitati de socializare.


Totodata, platforma de stagii de practica pune la dispozitia celor interesati o gama larga de materiale suport, ghiduri si publicatii menite sa sprijine dezvoltarea de programe de formare practica profesioniste.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite