Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Noutățile celei de-a treia ediţii a Conferinţei internaţionale a USAMV „Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură”

28 Aprilie 2014



Lansată în anul 2012, într-un moment aniversar al Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) - 160 de ani de activitate în educaţie, cercetare şi producţie în domeniul agronomic românesc - conferinţa internaţională “Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură” stârneşte de la an la an interesul tot mai multor cercetători şi specialişti din domeniu. Cea de-a treia ediţie a conferinţei internaţionale organizată de USAMV va avea loc anul acesta în perioada 5-7 iunie.

Desfăşurată anual încă din 2012, scopul manifestării este de a creşte vizibilitatea şi recunoaşterea interna-ţională a rezultatelor cercetării ştiinţifice româneşti, de a intensifica participarea şi integrarea internaţională a echipelor de cercetare româneşti, de a sensibiliza mediul economic privind aplicarea rezultatelor cercetării ştiinţifice şi stimularea inovării.



Aşa cum ne-a obişnuit în ediţiile anterioare, prezentările din cadrul conferinţei vor viza toate specializările din domeniul agronomic şi al dezvoltării rurale: agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară, îmbunătăţi funciare şi biotehnologii, management şi vor acoperi aproape 40 de teme. Această conferinţă oferă cercetătorilor cadrul necesar pentru a discuta rezultatele şi problemele din domeniile clasice, precum ştiinţa solului, cultura plantelor, sisteme de creştere a animalelor, cât şi aspecte care ţin de provocările curente: biotehnologii agricole, industriale şi de mediu, schimbările climatice, noi surse alternative de energie, controlul poluării, agricultură ecologică, agroîmpădurire, agroturism, managementul fermei şi al resurselor naturale etc.



Cercetătorii şi specialiştii participanţi vor împărtăşi rezultatele activităţii lor de cercetare şi experienţa practică legată de agricultură, de viaţă şi mediul înconjurător în cadrul unor sesiuni de discuţii interactive şi antrenante, astfel încât schimbul de cunoştinţe şi idei să fie mult mai uşor de realizat.

Număr record de participanți și invitați speciali
De-a lungul celor două ediţii, conferinţa s-a dovedit un bun prilej de a schimba informaţii cu privire la tehnologii inovatoare, cu potenţial de transfer tehnologic şi implementare. De aceea, numărul total de participanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate, a crescut de la o ediţie la alta, anul acesta ajungând la 350, ceea ce demonstrează faptul că acest eveniment se bucură de o largă recunoaştere şi apreciere.



Ca şi la ediţiile anterioare, sunt invitate personalităţi internaţionale, ale căror rezultate şi contribuţii în domeniul agronomic au fost recunoscute pe plan mondial, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere USAMV. Printre invitaţii speciali ai ediţiei de anul acesta se numără: Dr. Antonio Di Giulio, şeful unităţii strategice în bioeconomie din cadrul Directoratului General al Comisiei Europene, Prof. Franco Famiani, membru al Societăţii internaţionale pentru ştiinţe horticole, Dr. Stefan Toepfer, cercetător ştiinţific în domeniul controlului biologic în cadrul CABI, Dr. Judith Barrett, cercetător ştiinţific la Centrul pentru transportul aerian şi mediu din cadrul Universităţii din Manchester, Dr. Delia-Gabriela Dimitriu, cercetător ştiinţific la Centrul pentru transportul aerian și mediu din cadrul Universităţii din Manchester, Prof. Dr. Justus Wesseler, profesor în Economia agriculturii şi politici rurale din cadrul Universităţii Wageningen, Dr. Krassimira Anguelova, CABI Senior Sales Manager pentru Europa şi Asia centrală şi de est, Dr. Medana Zamfir, ale cărei rezultate în domeniul biochimiei au fost recunoscute atât la nivel naţional, cât şi internaţional, Cristian Pârvan, secretar general al AOAR (Asociația Oamenilor de Afaceri din România).

Proiecte asociate pentru dezvoltarea USAMV
Odată cu lansarea conferinţei internaţionale „Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură” („Agriculture for Life, Life for Agriculture”), Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară a iniţiat şi a dat startul implementării unor proiecte de mare anvergură. Un astfel de proiect este cel intitulat „Dezvoltarea infrastructurii centrului de cercetare pentru studiul calităţii produselor agroalimentare – HORTINVEST”, care în prezent este finalizat şi prin intermediul căruia sunt funcţionale atât clădirea centrului cu laboratoarele, cât şi sera cu dotări tehnice superioare, corespunzătoare standardelor internaţionale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite