Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Arabesque îşi optimizează operaţiunile din retail cu ajutorul Intermec şi Total Technologies

29 Aprilie 2014



Piaţa materialelor de construcţii din România a resimţit din plin impactul crizei economice, dar începe să revină pe creştere, domeniul înregistrând un nivel de concurenţă ridicat, care obligă furnizorii de materiale de construcţii să-şi diversifice oferta. Compania Arabesque s-a adaptat rapid acestui model de evoluţie prin extinderea portofoliului de produse şi servicii şi prin dezvoltarea operaţiunilor de retail, zonă în care şi-a eficientizat activitatea apelând la serviciile Total Technologies şi echipamentele Intermec.



Cu o experienţă de două decenii de activitate în domeniul materialelor de construcţii, compania Arabesque se poziţionează la momentul actual ca unul dintre principalii furnizori de pe piaţa locală, graţie portofoliului complet de peste 24.000 de produse (materiale pentru construcţii, finisaje şi amenajări) şi gamei extinse de servicii de consiliere tehnică de specialitate. La aceste atuuri se adaugă avantajul unei reţele cu o acoperire naţională (cu centre în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Piteşti, Galaţi, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani, Tg. Mureş, Oradea şi Baia Mare), dar şi regională, prin filialele din Republica Moldova (Chişinău), Bulgaria (Sofia), Ucraina (20 de centre în principalele oraşe).

Începând din 2011, Arabesque a decis extinderea liniilor de business prin intensificarea prezenţei pe zona de retail, care se adresează cu precădere companiilor de mici dimensiuni şi clienţilor persoane fizice. Proiectul a fost deja pus în practică în filialele Arabesque din Galaţi, Constanţa, Craiova şi Cluj, iar anul acesta va include şi Oradea.

„Practic, extinderea pe zona de retail a fost un business pe care l-am pornit de la zero. La momentul actual, proiectul este deja implementat în patru filiale, urmând să se extindă în fiecare an cu alte 2-3 filiale. Anul acesta va fi inclusă pe listă şi Oradea, în timp ce centrul din Galaţi, unde a avut loc proiectul-pilot, va intra într-o fază de optimizare“, ne-a precizat Dorin Călvărăşanu, director IT Arabesque.

Alegerea furnizorului şi a echipamentelor

Fiind vorba de un business cu o viteză mare de operare, timpul de răspuns, oferta diversificată, experienţa şi know-how-ul pe zona de retail, dar şi posibilitatea asigurării serviciilor de suport şi service local atât în perioada de garanţie a echipamentelor, cât şi post-garanţie au reprezentat criterii-cheie pentru Arabesque în identificarea unui furnizor de echipamente capabile să răspundă cerinţelor companiei. Criterii care au fost îndeplinite optim de Total Technologies, principalul partener Intermec în România şi centru de service autorizat pentru toată gama de echipamente - Intermec Global Service Provider.

„Înainte de a demara proiectul de extindere a operaţiunilor Arabesque, am analizat atent modelele adoptate de alţi competitori din zona de retail şi best practice-urile urmate de aceştia. Pe baza acestei analize, am realizat in house o aplicaţie proprie care să permită comunicarea în timp real cu sistemul ERP din background, astfel încât recepţia produselor, încărcarea comenzilor de aprovizionare, verificarea stocurilor, a informaţiilor despre articolele din rafturi etc. să poată fi realizată direct din magazin, prin intermediul terminalelor mobile. În a doua etapă, de identificare a furnizorului de echipamente, am ales din prima Total Technologies, pentru promptitudinea cu care au tratat solicitările noastre – viteza este un element extrem de important în business-ul nostru – şi disponibilitatea de consiliere la alegerea echipamentelor. Dar şi pentru faptul că echipamentele Intermec oferă avantajul siguranţei în exploatare şi al simplităţii operării, fiind uşor de utilizat şi intuitive“, explică directorul IT Arabesque.

Echipamentele furnizate de Total Technologies către compania Arabesque sunt computerele mobile Intermec CK3, scanerele Intermec SG10 şi imprimantele Intermec PD41 şi PC43.

Câştiguri şi beneficii



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite