Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sectorul IMM poate revigora piaţa de reţelistică în 2014

29 Aprilie 2014




Local, produsele TP-LINK pentru consumer sunt distribuite printr-o rețea de trei distribuitori. Compania a încheiat parteneriate cu doi furnizori de servicii Internet și îşi propune pentru anul curent încheierea de parteneriate similare și cu alți jucători din acest segment.

Sorin Oprescu, Solutions Account Manager ELKOTech România, adaugă că în segmentul rețelisticii, se păstrează trendul ca tehnologiile Enterprise să intre în sectorul SMB pe măsură ce preţul şi utilitatea devin atractive pentru companiile din acest segment: „Putem particulariza conexiunile hardware cu viteza de 10Gbps, din ce în ce mai dorite pentru a conecta serverele cu unităţile de stocare/backup pe partea de SAN-uri, precum şi serverele cu proprii clienţi, în sectoare precum imagistică, aplicații video, grafică sau în cazul densităţii mari, de echipamente şi utilizatori. Ne aşteptăm să înregistrăm creşteri şi pe partea de stocare în reţea, atât în combinaţie cu aplicaţiile ce nu pot funcţiona fără aceasta, cum ar Supravegherea Video sau Data Centerele, cât şi în mod individual, în soluţii de backup şi centralizare date pentru companii.”

Zona wireless – creşteri aşteptate

Segmentul echipamentelor wireless are o pondere tot mai mare în business-ul local, odată cu diversificarea modalităților de acces la date și importanța pe care o capătă soluțiile de acces fără fir.

„Anul trecut, aproximativ 10% din cifra noastră de afaceri a fost realizată din sisteme wireless (seriile TQ şi WR) pentru zona de SMB şi Enterprise”, menţionează Dragoş Marinescu.

În România, segmentul de produse WLAN generează aproximativ 80% din livrările TP-LINK.

„Cota de piață a TP-LINK pe piața echipamentelor wireless pentru consumer este de aproximativ 60%. Am înregistrat o creștere constantă a vânzărilor, atât pe segmentul de routere wireless și echipamente WLAN, cât și pe cel de switch-uri”, declară Hermes Song.

În contextul penetrării rapide a smartphone-urilor și tabletelor, pentru companii apar noi provocări generate de fenomenul numit Bring Your Own Device.

„Potrivit celui mai recent raport Cisco Visual Networking Index privind Internetul mobil, traficul în rețelele mobile va crește de 11 ori până în 2018, depășindu-l de trei ori pe cel din rețelele fixe, la nivel global. În acest context, rețelele wireless devin o alternativă pentru a putea susține creșterea de trafic prin transferarea acestuia din rețelele mobile în rețelele Wi-Fi și celule de dimensiune mică. Același studiu arată că în următorii patru ani, 52% din traficul generat în rețelele mobile va fi transferat către rețele wireless și celule de dimensiune mică, față de 45% anul trecut”, spune Dorin Pena.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite