Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sectorul IMM poate revigora piaţa de reţelistică în 2014

29 Aprilie 2014




Networking şi cloud

Serviciile cloud au luat amploare în ultima vreme, tendință de creștere care va continua și în perioada următoare. Evoluția este resimțită atât în zona de Public Cloud, cât și în cea de Private Cloud.

„Anticipăm creștere și în zona de Cloud Hibrid, care este o îmbinare între Public Cloud și Private Cloud. În toată această evoluție, Cisco joacă un rol important, atât prin soluțiile de infrastructură pe care le oferă, precum Data Center Networking și servere, cât și în zona de virtualizare. Există, de asemenea, posibilitatea virtualizării pentru majoritatea aplicațiilor Cisco, fie că vorbim de colaborare, routing, switching, firewall etc.”, mai spune managerul general al Cisco România.

Echipamentele de networking aferente tehnologiei cloud înregistrează un ritm de creştere similar cu evoluţia ascendentă a ofertei de servicii cloud.

„Există o relaţie similară între cererea de servicii în cloud şi infrastructura de networking care furnizeaza fundaţia pentru aceste servicii. În cloud sunt cerinţe specifice, iar compania noastră a lansat anul trecut un survey destinat companiilor interesate de tehnologiile cloud, miza fiind «Este reţeaua dvs. Cloud-Ready?». În cadrul acestui demers, specialiştii noştri determină gradul de pregătire, nivelul tehnologic înglobat în infrastructura de reţea existentă la acel moment în funcţiune la client, elementele care trebuie îmbunătăţite/înlocuite/ajustate, rezultatul acestei «radiografii» permiţând clienţilor respectivi să facă paşii necesari în această direcţie”, spune Dragoş Marinescu.

Sorin Oprescu crede că hardware-ul va creşte exponenţial ca performanţă în zona data center-urilor şi liniar în zona companiilor: „Însă aspectul cel mai important este că necesarul de bandă care face legătura între client şi aplicaţia din cloud va creşte puternic. Acest lucru determină operatorii de transport de date să-şi îmbunătăţească infrastructura pentru a face faţă noilor provocări. La rândul lor şi clienţii migrează spre echipamente care să-i lege la Internet cu viteze din ce în ce mai mari. Tehnologic, avem echipamente care îndeplinesc cele mai exigente cerinţe ale migrării clienţilor în cloud. Însă această migrare trebuie analizată şi din punct de vedere financiar. Salutăm apariţia pe piaţă a firmelor de leasing în domeniul comunicaţiilor şi IT-ului pentru că astfel costul migrării se reflectă în bugetul clientului într-un mod uşor de adoptat.”

Aşteptări pentru 2014

Dragoş Marinescu, country manager Allied Telesis România:
„Planuri de investiţii sunt pentru acest an în zona sistemelor digitale de supraveghere/monitorizare trafic rutier, control acces şi monitorizare în spaţii publice. Aşteptăm rezultate favorabile şi în zona de infrastructuri LAN securizate pentru mediul Enterprise şi educaţional şi, de asemenea, în zona de conectivitate de bandă largă având ca suport fizic de transmisiune fibra optică.”

Dorin Pena, Manager General Cisco România:
„Anul acesta ne așteptăm ca zona de producție să își mențină investițiile în tehnologie la același nivel, însă am putea asista la avans și în segmentul bancar și al serviciilor financiare și în verticala de utilități. Cât despre categoriile de produse, pe lângă cele deja menționate, ne așteptăm la un interes crescut pentru soluțiile wireless.”




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite