Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Concept Electronics aduce in Romania solutiile Arbor

06 Aprilie 2006



Gabriel NicolaescuRetelele au crescut permanent in dimensiune si complexitate, iar administratorilor le este tot mai dificil sa inteleaga care este modelul normal de trafic, ce latime de banda consuma fiecare port, protocol sau aplicatie, ce efect are configurarea BGP (border gateway protocol) asupra disponibilitatii retelei, daca exista o piratare a routerelor proprii, care domenii sunt accesibile si pe ce cai etc. Pentru rezolvarea acestor situatii, Concept Electronic, unul dintre furnizorii traditionali de securitate pentru retelele de comunicatii, a dezvoltat un parteneriat pentru implementarea produselor Arbor Networks in cadrul solutiilor proprii. Parteneriatul a fost lansat in cadrul unui eveniment dedicat “Security to the Core. Performance to the Edge”, in care clientii Concept Electronic au fost invitati sa discute despre necesitatile operatorilor de retele nationale de date si sa testeze solutiile Arbor in situatii concrete.


Parteneriatul cu Arbor Netwotks face parte dintr-o politica coerenta a Concept Electronics de completare a portofoliului cu produse recunoscute si testate la nivel mondial, portofoliu care se bazeaza pe un numar apreciabil de parteneriate directe cu producatorii de tehnologie si furnizori de know-how, atat din Statele Unite cat si din Europa. “Modul in care Concept Electronic abordeaza piata este prin furnizarea de solutii de securitate custom made, pe baza unor arhitecturi de referinta (solution blueprints), iar cele parteneriatele cu funizorii de tehnologie si partenerii de solutie reprezinta trusa noastra de unelte. Nu oferim echipamente si tehnologii, ci solutii complete bazate pe componente best-of-breed” afirma Gabriel Nicolaescu, CISO & Security Architect.


„Regiunea EMEA din cadrul companiei Arbor Networks are centrul la Londra si de acolo este coodonata intreaga activitate. Pentru a promova si sustine solutiile ARBOR ne bazam pe parteneri locali care ne reprezinta insa independent. Alegerea partenerului nu este o activitate simpla. Cautam companii cu un nivel ridicat de expertiza in domeniul de securitate, cu o intelegere buna a echipamentelor si tehnologiilor Cisco si Juniper si cu o imagine buna in randul celor mai cunoscuti Internet Service Provideri. De altfel, acesta este si profilul Concept Electronics, profil ce ne-a permis sa dezvoltam o relatie de afaceri. Ca nivel de suport oferim o serie completa de cursuri de training precum si suport pentru primele implementari. De asemenea, oferim un serviciu complex de help desk Security Operations Center, disponibil 24 de ore, care poate oferi raspunsuri pentru orice intrebare” ne-a declarat Gerhard Schmid, Territory Manager, Arbor Networks EMEA.
Oportunitatile oferite de piata romaneasca sunt numeroase, atat prin dimensiunea pietei si complexitatea serviciilor livrate utilizatorilor cat si prin maturizarea operatorilor de retele. Alaturi de nivelul de expertiza si referintele Concept Electronics, un bun indicator pentru managementul Arbor Networks a fost si cotele de piata inregistrate de vendori ca Cisco si Juniper. „Mai mult, afirma Gerhard Schmid, numeroase initiative pe linia criminalitatii electronice sunt initiate din Europa de Est si din Asia. Desi nu am date statistice pentru Romania cred ca aceasta problema este cunoscuta de Internet Service Providerii locali pentru ca genereaza congestii de trafic, scaderea SLA ( Service Level Agreement ) si implicit nemultumirea utilizatorilor, iar interesul lor este sa ofere un nivel cat mai ridicat de securitate.”


Timo Klos (st) si Gerhard SchmidSolutiile Arbor au referinte remarcabile pe piata globala, fapt ce a contat foarte mult pentru Concept Electronics in initierea parteneriatului. Compania si-a propus sa ofere clientilor din Romania solutii de top. Printre beneficiari se numara: AT&T, British Telecom, Cable & Wireless, dintre cei mai cunoscuti Service Provideri, dar si Pentagonul sau Universitatea Harvard daca ar fi sa amintim doua institutii publice de renume.
Potentiali beneficiari
Prin acest parteneriat Concept Electronics propune ofertarea solutiilor Arbor catre segmente distincte de piata. „Sunt trei segmente care ne intereseaza. Vizam o piata primara, denumita generic ISP, care la noi are o structura complexa: furnizare de date, multimedia, voce si video on demand si unde complexitatea si maturizarea retelelor alaturi de nivelul de know how intern solicita impetuos o asemenea solutie. Exista si o piata alternativa, segmentul companiilor mari, in special din sectorul bancar care, de regula, au retele complexe si cu cerinte de securitate deosebite. O alta piata extrem de importanta pentru Concept Electronic, pe care activam de 15 ani si pe care o abordam distinct este cea guvernamentala. La nivelul agentiilor guvernamentale dar si al altor structuri exista retele interne complexe dar si vocatia unora dintre acestea de a functiona ca provideri interni de servicii cu nivel ridicat de expertiza si cerinte ridicate de securitate”, ne-a declarat Gabriel Nicolaescu.
Solutii tehnice performante
”Solutiile Arbor Networks sunt dezvoltate pe platforma PeakFlow, o arhitectura ce permite colectarea informatiilor dintr-o retea, analiza acestora si detectarea anomaliilor. Aceasta platforma unica creaza modele de comportament normal al retelei, la orice nivel, prin analiza continua a statisticilor referitoare la trafic, precum Cisco NetFlow, a configuratiilor BGP si chiar prin analizarea directa a pachetelor. Apoi compara iterativ, in timp real, traficul cu aceste referinte pentru a detecta anomaliile. Pentru retele de mari dimensiuni identificarea anomaliilor de functionare si implicit a amenintarilor de securitate este o sarcina extrem de dificila. De aceea, cel mai important avantaj al solutiilor ARBOR, in termeni de securitate, este ca asigura sustinerea activitatii unei retele pornind de la modelul nativ de optim al acesteia, ‘din interior’, si putem recunoaste orice anomalie sau deviere din functionalitatea acelei retele”, afirma Timo Klos, Consulting Engineer la Arbor Networks. „Solutia are nativ o componenta de portal, ce permite providerului, denumit generic la noi ISP, sa furnizeze infrastructura tehnica fara a se substitui clientului, fie el Large Enterprise sau Second Tier Service Provider, in definirea obiectivelor si administrarea politicilor in configurarea efectiva a politicii de securitate, sau in modul in care acesta isi face self-provisioning”, mentioneaza Gabriel Nicolaescu.
Platforma PeakFlow exista in doua variante: PeakFlow X si PeakFlow SP. PeakFlow X a fost construit sa indeplinesca cerintele celor mai mari retele enterprise si permite rezolvarea oricarei probleme de securitate interna cu pastrarea continuitatii afacerii. Pe baza tehnologiei Relational Modeling, solutia permite obtinerea unei imagini de ansamblu a retelei precum si invatarea automata a unor modele de comportament ale echipamentelor din retea. Pornind de la perspectiva generala asupra retelei, PeakFlow X genereaza informatii ce permit administratorului o aparare activa a retelei in timpul atacurilor si dupa acestea precum si eliminarea timpurie a unor vulnerabilitati sau potentiale erori de utilizare. Peakflow SP a fost gandit pentru protectia la nivel de backbone pentru cei mai mari Service Provideri si pentru retelele MSO. Platforma ofera securitate la nivel de infrastructura, monitorizare si masurare trafic si gestioneaza orice amenintare potentiala. Platforma are trei module: Infrastructure Security, Traffic and Routing, Managed Services, si este o solutie completa si scalabila in functie de tipul retelei si baza de utilizatori.

  • Infrastructure Security – ofera detectia proactiva si tratarea efectiva a anomaliilor
  • Traffic and Routing – ofera modele de trafic pentru intreaga retea si permite operatorilor sa ia decizii informate despre routare, tranzit, perteneri si clienti
  • Managed Services - contine unelte scalabile pentru ca un ISP sa previna atacurile DoS sau sa ofere alte servicii de securitate cu valoare adaugata ridicata.


    Alianta globala
    Un alt avantaj important al acestui parteneriat este si implicarea Arbor in initiativa Fingerprint Alliance, o coalitie globala a companiilor de telecomunicatii impotriva cyber atacurilor care depasesc granitele politice si geografice. Atacurile DDoS (Distributed denial-of-service), virusii, viermii cibernetici si alte forme de atacuri pot paraliza pentru o buna perioada de timp chiar si cea mai bine structurata retea, urmarile fiind pagube de miliarde atat prin afectarea vanzarilor de servicii cat si prin afectarea increderii. Mai mult, PC-uri din aceaste retele pot fi utilizate de hackeri pentru atacul altor site-uri sau retele. Conform unui studiu publicat in Cisco Packet Magazine, peste 30.000 de computere sunt recrutate zilnic pentru astfel de activitati. Pentru indepartarea acestor amenintari comune tuturor retelelor este nevoie de o atitudine reactiva bazata pe colaborare si pe informare reciproca intre parteneri. Succesul acestor initiative necesita colaborare real-time si o coordonare buna a tuturor factorilor implicati pentru a idetifica sistemele infectate si compromise. Comunitatea service provider-ilor care participa la Fingerprint Alliance pune in comun profilurile atacurilor cibernetice “fingerprints” pentru a opri amenintarea cat mai repede si cat mai aproape de sursa. Profilurile acestor atacuri sunt facute publice imediat la nivel global. Fingerprint Alliance a inlocuit o serie de proceduri lente, dificile si cu o arie restransa de accesibilitate.
    „Salutam initiativa Concept Electronics de a prezenta in Romania solutia de securitate “Peakflok SP” oferita de catre Arbor Networks. Dezvoltarea spectaculoasa a internetului a accentuat tot mai mult conceptul de e-bussines. Orice companie isi doreste ca afacerea ei sa fie cat mai sigura si mai profitabila. In ultimii ani insa, numarul amenintarilor la adresa acestei afaceri a crescut tot mai mult iar impactul unui eventual atac este major. Platforma “Peakflok SP” vine in intampinarea Operatorilor de Servicii de pe piata cu o solutie ce identifica si combate aceste amenintari. In acest fel Operatorii pot oferi noi servicii sau adauga valoare unor servicii deja existente catre clienti, oferindu-le acestora mediul propice pentru dezvoltarea afacerii”, ne-a declarat unul dintre participantii la eveniment.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite