Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Orange Romania anunta rezultatele financiare

29 Aprilie 2014



Grupul Orange a anunat astazi rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2014.
Veniturile inregistrate de Orange Romania in primele trei luni ale anului 2014 au fost de 230 de milioane de euro, in crestere cu 4,9% fața de perioada similara a anului trecut, pe baza comparabila. La 31 martie 2014, Orange avea 10.394.000 de clienti.


Lansat la finalul anului trecut, pachetul special de sarbatori a fost bine primit de catre clienți. Atat abonatii, cat si utilizatorii PrePay au apreciat posibilitatea de a achiziționa mai multe servicii – telefonie, internet si televiziune – pentru a primi mai multe beneficii, disponibile in acelasi pachet. Incepand din luna martie, clientii Orange PrePay beneficiaza de programul de loialitate PrePay Bonus, prin care sunt rasplatiți cu avantaje la reincarcare, reduceri la telefoane si posibilitatea de a castiga premii lunar.


Traficul de internet pe mobil a inregistrat aceeasi tendința ascendenta, cu o creştere de 44% fata de perioada similara din 2013, in stransa legatura cu numarul, din ce in ce mai mare, de clienți ce folosesc internetul pe mobil, precum si ca urmare a cresterii vanzarilor de smartphone cu 45% in primele trei luni ale lui 2014 fața de primul trimestru din 2013. Unul din factorii ce au determinat aceasta creştere il reprezinta imbogatirea portofoliului de smartphone-uri, mai mult de jumatate dintre ele compatibile cu tehnologia 4G, disponibile la preturi accesibile.


De asemenea, creşterea consumului de internet mobil a fost strans legata de cea a streamingului audio şi video, sustinuta de adoptia serviciului Orange TV Go. In luna martie, numarul de descarcari şi actualizari ale aplicatiei Orange TV Go a crescut de peste 4 ori fata de luna septembrie, cand au fost lansate. Odata cu extinderea la nivel național a serviciilor 4G, care ofera o experienta de vizionare a continutului video mult imbunatatita, se aşteapta o creştere constanta a numarului celor care vor prefera dispozitivele mobile pentru a urmari filme, seriale şi emisiuni TV.


In primul trimestru al anului, Orange a inregistrat o premiera - posibilitatea de a experimenta rețeaua 4G+, ce ofera viteze de pana la 300 Mbps pentru download. Noua tehnologie permite utilizatorilor sa se bucure de avantajele unei rețele performante, ce asigura servicii de internet de cea mai buna calitate.


„Rezultatele financiare inregistrate in primul trimestru al anului continua tendințele manifestate in anii anteriori şi confirma interesul romanilor pentru servicii de ultima generatie. Faptul ca tot mai mulți clienți, de toate varstele, descopera avantajele accesului la informatii oriunde şi oricand, prin internetul mobil, este incurajator. Astfel, Orange isi propune sa le ofere clienților sai cea mai buna experiența de utilizare a serviciilor sale in era digitala, bazata pe o rețea performanta, acum cu o prezența 4G in toata țara, pe o oferta diversificata de servicii si produse, disponibile intr-o puternica rețea de distributie extinsa, atat on-line cat si off-line”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite