Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Opening Opportunities Live – orientare in cariera pentru elevi de liceu

14 Mai 2014



Opening Opportunities Live, un eveniment care a marcat o etapa importanta a programului cu acelasi nume organizat de TechSoup Romania, in parteneriat cu Microsoft Romania si Biblionet, in 2013-2014, a avut loc saptamana trecuta in Bucuresti.


Opening Opportunities este un program de orientare in cariera pentru liceeni, avandu-i in rol de mentori pe angajati din industria IT.
Pe perioada programului pilot 2013-2014, programul a fost organizat in 10 comunitati din tara, cu participarea a peste 1300 de tineri si in urma carora au fost lansate peste 40 de grupuri de mentoring online de catre angajati ai Microsoft Romania. Mai multe detalii pot fi obtinute pe www.openingopportunities.ro.


„Experienta creata in Opening Opportunities Live demonstreaza forta capitalului uman al industriei noastre si oportunitatea extraordinara pe care o avem de a ne implica in orientarea in cariera si in dezvoltarea competentelor tinerilor pentru a crea valoare in economia digitala. Le multumim tuturor partenerilor si scolilor, tinerilor si profesorilor implicati pentru intensitatea evenimentului si rezultatele obtinute”, a declarat Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania.


„Este incurajator sa vezi atat de multi elevi care se transforma prin acest program, capatand mai multa incredere ca isi pot inventa drumul profesional, oriunde si oricand. Aceasta intalnire extrem de fericita dintre Microsoft Romania, TechSoup si Biblionet este primul raspuns sistemic al mediului privat la lipsa de informatii a elevilor fata de viitorul muncii si locul lor in ea, cu potential urias de schimbare sociala reala”, a spus Elena Coman, Programs Manager, TechSoup Romania.


In cadrul evenimentului Opening Opportunities Live, 80 de liceeni din Bucuresti au interactionat cu tineri romani de succes care, din pasiune pentru impact si tehnologie, au creat si dezvoltat proiecte valoroase: Valerian Banu – antreprenor si co-fondator Daisy Pi, un sistem de monitorizare a locuintelor, Daniel Rizea – antreprenor si inginer software, co-fondator al proiectului PollutionTrack, de imbunatatire a calitatii vietii prin determinarea gradului de poluare din aer, Matei Psatta – Head of Social Media & Strategic Planning la iLeo si co-fondator The Pole Society, un serviciu de advertising outdoor si Ariel Constantinof – blogger si fondator Tribul, un serviciu de curierat pe bicicleta.


In cadrul evenimentului, liceenii au participat la ateliere specifice de invatare pe temele: dezvoltarea abilitatilor digitale, cariera in IT, antreprenoriat si inovatie.


Matei Psatta, 23 de ani: „Ma bucur sincer ca exista evenimente de acest gen pentru liceeni. Chiar daca sunt la varsta la care poate nu constientizeaza nevoia unei directii sau a unui plan de cariera, am fost surprins de atitudinea si de ambitia lor de a face lucruri, de a demonstra ca sunt capabili, de dorinta lor de a muta muntii din loc. Și sunt surprins pentru ca eu nu eram deloc asa in liceu.”


Vali Banu, 26 de ani: „Mi-a placut foarte mult, recunosc ca mi-a fost putin frica, ma gandeam ca o sa se plictiseasca si ca o sa-si scoata telefoanele si o sa ma ignore. Dar am lucrat bine cu ei in echipe, cu invitatia de a propune noi aplicatii mobile, de la viziune, la ce nu ar putea merge bine si la planul de comunicare. Prezentarile finale au fost foarte reusite, am oferit si 10 vouchere pentru certificare IT, iar juriul s-a declarat multumit.”


Daniel Rizea, 25 de ani: „Sunt foarte surprins de cat de multe stiu tinerii participanti, de cat de mult citesc, de cat de conectati sunt. Sunt uimit de energia lor si cred ca, daca e canalizata cum trebuie, se pot face lucruri mari in Romania care, ulterior, pot fi valorificate si in afara granitelor.”


Ariel Constantinof, 23 de ani: „Recunosc ca mi-au depasit asteptarile cu mult. Gradul lor de implicare, chiar si intr-un eveniment de acest gen, unde nu aveau niciun fel de obligatie, a fost extraordinar. Au o energie incredibila, au idei, sunt creativi, nu sunt inhibati, prezinta fara nicio problema in fata audientei, iar fetele sunt si ele foarte digitale, ceea ce e foarte important pentru generatia lor.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite