Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Dorin Pena, Manager General Cisco România: „Zonele de colaborare, securitate și data center – potențiale segmente de creștere foarte importante pentru Cisco Romania”

19 Mai 2014




In cadrul Cisco Connect 2014, Market Watch a stat de vorba cu Dorin Pena, Manager General, Cisco Romania, desprenoutatile pe care le-a adus traditionalul evenimentulorganizatde Cisco, dar si despre strategia companieipentru segmentul de business.



Ce a adus nou aceasta editie de Cisco Connect?


Cred că a fost o ediție foarte bună. Am simțit un nivel crescut al energiei și sunt foarte mulțumit de felul cum am văzut oamenii discutând după sesiunile de keynote. Dacă ar fi să vorbesc despre lucrurile noi, cred că am vorbit atât despre viziune, cât și despre lucruri concrete. Am văzut niște produse care impactează această viziune și viața oamenilor, lucruri concrete care pot fi folosite de mâine. Cisco va continua cu inovația în zona de video-colaborare și nu numai, astfel încât să creăm acest mediu cibernetic cât mai solid.


Care este strategia Cisco pentru segmentul de business în Romania?


Credem că există un potențial mare în România, în ceea ce înseamnă consumul de tehnologie, aplicarea tehnologiei în viața de zi cu zi. In ceea ce priveste segmentele principale de creștere, văd zona de colaborare, zona de securitate și zona de data center, ca potențiale segmente de creștere foarte importante. Bineînțeles, acestea vin îmbrăcate în zona de infrastructură, segmentul nostru de business tradițional, care trebuie să le îmbrățișeze oarecum și să le facă să meargă în comun.


Se vorbeste in ultima perioada foarte mult de Internetul lucrurilor, BYOD, cloud. Care este implicarea Cisco in noile tendinte?


Cisco a fost printre primele companii care a vorbit despre termenii pe care i-ați amintit. Sunt deja câțiva ani de când vorbim despre BYOD sau despre unified access. Cisco a fost, din nou, prima companie care a vorbit despreposibilitatea de a accesa informatiile pe care le doresti, indiferent dacă este vorba despre wireless sau wired. Într-adevăr sunt foarte multe cuvinte; dacă e să luăm un punct de reper și acesta să fie rețeaua, care va exista întotdeauna, observam ca toate celelalte încep să crească această rețea. Rețeaua trebuie să devină din ce în ce mai inteligentă, mai flexibilă și să evolueze. Ultima prezentare a colegului meu, Paul Maravei, (n.r. din cadrul Cisco Connect 2014) a vorbit despre următorul nivel catre care se indreapta rețeaua, prin această inteligență care începe să înțeleagă din ce în ce mai mult din ce se întâmplă în lumea aplicației. Dacă ar fi să simplific, până la urmă trebuie să legăm ceea ce fac oamenii prin intermediul mediului cibernetic. Și asta ar fi numitorul comun al tuturor acestor termeni: Internet of Everything, BYOD, cloud etc.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite