Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Big Data & Anaylitics – in dezbatere la Zilele Academice IBM

21 Mai 2014



IBM Romania a organizat la Universitatea Politehnica din Bucuresti cea de-a zecea editie a forumului national „Zilele Academice IBM pentru Universitatile din Romania” dedicata unor prezentari si dezbateri pe tema: Big Data and Analytics for Smarter Education and Business.


Pentru a raspunde provocarilor de astazi, sunt necesari specialisti cu o buna pregatire profesionala. IBM deruleaza o serie de programe pentru a sustine pregatirea studentilor din domeniul IT pentru piata muncii viitorului si reducerea deficientelor ce se manifesta in prezent in crearea competentelor IT.


Compania a anuntat doua programe de master noi – unul la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor din cadrul Universitatii Politehnica București și celălalt la Facultatea de Matematică și Știința Calculatoarelor, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Ambele programe sunt aprobate de Senatele celor două universități și de Ministerul Educației. Numarul participantilor la aceste programe va varia de la 40 de studenți pentru programul de la Cluj, la 25 de studenți pentru cel de la Bucuresti.
„Cele doua programe vor începe din anul universitar 2014-2015. In prezent are loc pregătirea cadrelor didactice, cu ajutorul IBM. Am simțit nevoia să introducem elemente pentru a pregăti viitorii specialiști în domeniu. Sperăm ca în urma acestui program să creăm o curiculă și să putem pregăti specialiști în Big Data”, a declarat Prof. Florin Pop, Departamentul de Calculatoare si TI, Universitatea Politehnica din București.


Initiativa Academica IBM ofera institutiilor de invatamant superior resurse educationale pentru a introduce si dezvolta abilitati enterprise-computing pentru studenti, cu scopul de a oferi o perspectiva asupra oportunitatilor de cariera si a joburilor. Timp de peste 7 ani, IBM a colaborat cu studenti, profesori, companii si universitati, oferind training mainframe si resurse curriculare pentru mai mult de 180.000 de studenti din 1.000 de scoli si 70 de tari.


„IBM a initiat parteneriate cu mii de universitati din intreaga lume, oferind suport si continut digital pentru curicula universitara, dezvoltare software, cat si stagii de practica studentilor pentru invatarea noilor tehnologii in domeniile analizei volumelor mari de date si al calculului cognitiv. Tehnologia transformationala, supercomputerul Watson permit prelucrarea informatiei in mod similar modului in care gandesc oamenii, ceea ce va permite o crestere semnificativa a capacitatii organizatiilor de a gestiona rapid si eficient volume mari de date. Abilitatea de a utiliza tehnologia Watson creeaza un potential enorm de imbunatatire a procesului de luare a deciziilor in diverse domenii, de la ingrijirea sanatatii la comert, telecomunicatii si servicii financiare. Pentru universitati, IBM va continua sa reprezinte un partener de excelenta in inovatie si tehnologie”, a declarat Theodor Borangiu, Coordonator Inițiativa Academică și Relații Universitare, IBM România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite