Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

SIVECO contribuie la dezvoltarea platformei RO-TWIRL

05 Iunie 2014



Proiectul european TWIRL transpune in realitate conceptul de divertisment educational personalizat, stimuland crearea de micro-comunitati in jurul emisiunilor si programelor educationale prezentate la TV.


Diversitatea informatiilor pe care le primeste consumatorul atat din lumea virtuala (on-line), cat si din lumea reala (off-line), este uriasa. Corelarea informatiilor din cele doua spatii, intr-un mod coerent, precum si livrarea lor la momentul si in formatul potrivit reprezinta o provocare.


Proiectul de cercetare si dezvoltare „Romanian Twinning virtual World (on-line) Information with Real world (off-Line) data sources” (RO-TWIRL) urmareste sa amplifice experientele umane in cadrul actiunilor de cautarea informatiilor, de cercetare, in interactiunea cu alti utilizatori si in utilizarea resurselor in viata de zi cu zi prin crearea unei platforme IT. Aceasta realizeaza interconectarea si fuzionarea datelor provenind din aplicatii reale (cum sunt, de exemplu, cele de monitorizare a traficului, prognoza meteo, etc) si din surse de date online (baze de date deschise, comunitatile sociale si forumuri, blog-uri, wiki, RSS, etc).


RO-TWIRL este implementat de consortiul format din companiile de IT SIVECO Romania si ALTFACTOR, in perioada octombrie 2012 - octombrie 2014.


RO-TWIRL transforma experienta dobandirii de informatii de catre utilizator prin oferirea de: informatii suplimentare (rezultate din augmentare cu informatii contextuale), informatii personalizate, extrase din surse personale (cum ar fi blogurile sau profile de retele sociale) si informatii sociale (extrase din comunitatile virtuale).


Platforma dezvoltata de consortiul romanesc se inscrie in curentul actual, in plina dezvoltare, a platformelor de tip «second-screen».


Principalele componente ale platformei sunt: aplicatie tandem smart TV – tableta (second-screen) – permite afisarea pe tableta a informatiilor relevante emisiunii curente de la TV, intr-un format sintetizat si aplicatie web de configurare, management si statistici – permite utilizatorilor, dezvoltatorilor de continut sa configureze informatiile care vor fi afisate pe al doilea ecran. De asemenea, exista aplicatia web tip portal – in cadrul portalului sunt afisate informatii detaliate si statistici despre emisiuni, programe si comunitatile din jurul acestora.
Platforma a fost deja prezentata la nivel european, in cadrul celei de-a sasea editii a Co-Summit-ului organizat de catre clusterul EUREKA ITEA si ARTEMIS desfasurat pe 4-5 decembrie 2013, in Stockholm, Suedia.


SIVECO dezvolta aplicatia de Management si Monitorizare dedicata producatorilor de continut educational. Aceasta permite monitorizarea si afisarea de statistici despre numarul de vizualizari, like-uri si profilele utilizatorilor.


ALTFACTOR dezvolta aplicatia de tip second-screen care permite afisarea sincronizata a continutului educational atat pe televizoare inteligente, cat si pe dispozitive mobile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite