Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Presedintele Intel: dispozitivele integrate, conectate definesc noua era a computingului

05 Iunie 2014



Pe masura ce computerele continua sa evolueze si sa depaseasca granitele traditionalului PC, Presedintele Intel Corporation Renée James a declarat ca Intel si ecosistemul tehnologic din Taiwan au oportunitatea de a construi pe baza unei lungi istorii a colaborarii pentru inovatie, pentru a oferi experiente de computing noi si cu adevarat personale.


Tehnologia procesoarelor continua sa se micsoreze, avand performante superioare si consum de energie mai mic, gratie Legii lui Moore, extinzand proportiile si potentialul tehnologiei Intel si pe cel al ecosistemului din Taiwan, de la infrastructura pentru cloud computing si Internet of Things, la computere personale si mobile sau tehnologie portabila.


„Limitele dintre diferitele categorii ale tehnologiei se estompeaza pe masura ce era computingului integrat prinde contur acolo unde forma si marimea conteaza mai putin decat experienta oferita atunci cand toate dispozitivele sunt conectate intre ele si in cloud”, a declarat James. „Fie ca este un smartphone, tricou inteligent, dispozitiv 2 in 1 extrem de subtire sau un nou serviciu cloud oferit cladirilor inteligente echipate cu sisteme conectate, Intel si ecosistemul din Taiwan au posibilitatea de a accelera si oferi valoarea unei lumi digitale inteligente, integrate si interconectate”, a adaugat ea.


Renee James a evidentiat tehnologiile, produsele si colaborarile Intel cu ecosistemul din Taiwan si altele mai extinse ce tintesc crearea unui nou val de dispozitive inteligente, integrate si conectate intre ele, cu cloud-ul si cu vietile oamenilor. James a afirmat ca Legea lui Moore este fundatia, in timp ce reducerea de costuri, pentru dimensiuni tot mai mici, cu performante crescute si consum redus a ajuns o cerinta a utilizatorilor.


Subliniind acest aspect, ea a discutat despre angajamentul Intel de a oferi o gama larga de procesoare de tip SoC si optiuni de comunicatie pentru tablete si smartphone-uri, cu o multitudine de dimensiuni, preturi si sisteme de operare. James a notat ca Intel dispune in prezent de peste 130 de design-uri de tablete care sunt fie deja pe piata sau vor fi in acest an, de la companii OEM si ODM de pe intreg globul. Peste zece modele de tablete bazate pe arhitectura Intel au fost lansate la Computex. Aproximativ 35% dintre design-urile de tablete bazate pe procesoare Intel Atom includ sau vor include solutii de comunicatie Intel.


James a mai declarat ca platforma de categorie 6 Intel XMM 7260 LTE-Advanced este livrata deja clientilor pentru testare si a subliniat ca acest lucru plaseaza Intel intr-o pozitie de top. Aceasta noua tehnologie este asteptata in dispozitive in lunile ce urmeaza.


Managerul Foxconn Young Liu s-a alaturat pe scena lui James pentru a prezenta mai mult de 10 tablete bazate pe arhitectura Intel, disponibile deja sau care urmeaza sa fie lansate, de la modele entry-level si pana la produse din segmentul performanta. Tabletele au la baza procesoare Intel® Atom™ (nume de cod “Bay Trail” sau “Clovertrail+”) si multe includ platformele de comunicatie 3G sau LTE ale Intel.
Remarcand progresul pentru lansarea pe piata in trimestrul patru al acestui an a primei platforme mobile integrate SoC pentru smartphone-uri si tablete din gamele accesibile, entry, James a realizat primul apel telefonic public folosind un smartphone model de referinta ce are la baza solutia 3G dual-core Intel SoFIA. Intel va oferi si o componenta SoFIA LTE quad-core pe piata in prima jumatate a lui 2015, iar saptamana trecuta a anuntat un parteneriat strategic cu Rockchip pentru a adauga o versiune SoFIA 3G quad-core pentru tablete entry-level in familia SoFIA, care va sosi de asemenea in prima jumatate a anului viitor.


James a mai prezentat primul design de referinta Intel al unui PC mobil fara ventilator cu un procesor pe 14nm. Dispozitivul 2 in 1 are un display de 12,5” cu o grosime de 7,2mm cu tastatura detasata, ce cantareste 670 de grame. Include un dock media care asigura o racire suplimentara pentru un varf de performanta. Designul inovator este bazat pe primele procesoare din noua generatie pe 14nm Intel Broadwell, create special pentru dispozitive 2 in 1, si va fi disponibil pe piata mai tarziu in acest an. Denumit Intel Core M, este procesorul cu cea mai buna eficienta energetica din istoria companiei1. Majoritatea design-urilor bazate pe acest nou cip sunt asteptate sa fie fara ventilator si vor fi atat o tableta ultra rapida, cat si un laptop extrem de subtire.


Pentru utilizatorii PC, James a prezentat a patra generatie de procesoare Intel Core i7 si i5 “K” SKU, primele de la Intel care ofera patru nuclee la frecventa de baza de pana la 4 GHz. Acest procesor desktop, construit pentru entuziasti, livreaza o performanta mai ridicata si ofera noi niveluri de posibilitati de overclocking. Livrarile de productie incep in luna iunie a acestui an.


Pentru centrele de date doritoare de performanta I/O, James a prezentat familia Intel Solid-State Drive Data Center pentru PCIe pentru a intampina nevoia crescuta de solutii de stocare de incredere, cu o performanta ridicata, mentinand in acelasi timp costul de operare redus. Unitatile vor fi disponibile pe o scara larga in al treilea trimestru al anului.
Pentru ca noile computere sa devina mai personale, a afirmat James, este nevoie ca acestea sa se muleze nevoilor reale ale oamenilor, dand nastere unei interactiuni mai naturale si intuitive. Ea a subliniat colaborari si noi progrese pentru a aduce tehnologia Intel RealSense si camerele 3D, alaturi de aplicatiile necesare, pe o gama tot mai mare de dispozitive 2 in 1, all-in-one, tablete si pe alte dispozitive de acest gen. James a anuntat ca noul kit de dezvoltare software Intel RealSense va fi facut disponibil pentru dezvoltatori in al treilea trimestru al lui 2014, oferindu-le acestora sansa sa dea nastere unor interfete naturale, intuitive.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite