Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EMC Federation: un model inovator în IT, gândit pentru viitor

10 Iunie 2014




Pentru toate aceste soluţii, Federaţia EMC pune la dispoziţie produse de cea mai avansată tehnologie, servicii de consultanţă, arhitecturi de referinţă şi suport tehnic pentru a asigura companiilor succesul implementării. De asemenea, oferim posibilitatea de a rula aceste soluţii pe infrastructuri convergente de tip vBlock sau VSPEX, pentru a accelera timpul de implementare şi a reduce costurile de operare. Iar folosind automatizarea şi
virtualizarea infrastructurii într-un SDDC, companiile au flexibilitatea să ruleze aplicaţiile de business într-o varietate de tipuri de cloud, incluzând serviciile de vCloud Hybrid oferite de către noi sau alegând unul dintre cele oferite de partenerii noştri de tip Service Provider.

Market Watch: Care este rolul şi contribuţia fiecărei companii în această federaţie?


Valentin Stănescu: Fiecare companie componentă a Federaţiei oferă produse specifice, servicii şi expertiză pentru a oferi aceste soluţii să le zicem federative.

EMC şi VMware propun soluţia de Software-Defined Data Center. EMC oferă platformele de stocare şi protecţie a datelor. VMware oferă platforma de virtualizare, management şi automatizare a infrastructurii şi, împreună cu EMC, serviciul de tip Hybrid Cloud. Împreună adresăm o varietate de cerinţe: suport complet pentru aplicaţiile Tier-1, asigurându-ne că aplicaţiile mission-critical rulează perfect şi sunt protejate; vizibilitate şi automatizare pentru o integrare avansată, astfel încât administratorii să aibă informaţia necesară pentru a creşte productivitatea în departamentul IT; virtualizarea reţelei pentru siguranţă şi flexibilitate prin soluţia Software-Defined Networking oferită de VMware NSX şi, nu în ultimul rând, Software-Defined Storage, pentru a oferi întregul spectru de soluţii de stocare atât pentru aplicaţiile tradiţionale, cât şi pentru generaţia următoare de aplicaţii în cloud, permiţând rularea IT-as-a-Service.

Pivotal propune suita Pivotal ONE, care include Pivotal CF – versiunea Pivotal pentru CloudFoundry, layer-ul open source de Platform-as-a-Service, împreună cu servicii pentru creşterea productivităţii dezvoltatorilor. De asemenea, Pivotal propune Pivotal Labs, o echipă impresionantă de experţi în dezvoltare de aplicaţii, contactaţi permanent de nume notabile din Sillicon Valley. Aceştia folosesc metodologia Agile pentru R&D pentru a ajuta clienţii să dezvolte rapid aplicaţii de nouă generaţie.

EMC şi VMware propun soluţia de Virtual Workplace. VMware oferă Horizon Workplace, precum şi cea mai avansată platformă de mobile management prin recenta achiziţie AirWatch. Din partea EMC avem Syncplicity, tehnologia de Sync & Share care permite utilizarea datelor pe platforme mobile şi, în acelaşi timp, oferă opţiunea de a stoca toate datele în Data Center-ul clienţilor folosind Atmos, Isilon sau VNX. În plus, clienţii pot implementa soluţii de VDI pe sisteme de stocare eficiente şi performante: în funcţie de dimensiunea şi cerinţele specifice implementării, soluţia potrivită poate fi VMware VirtualSAN, EMC ScaleIO sau EMC XtremIO.

Soluţia de Business Data Lake provine în principal de la Pivotal în ceea ce priveşte managementul şi analiza datelor, şi anume Pivotal Big Data Suite (Pivotal HD for Hadoop, respectiv Pivotal Greenplum Database pentru date structurate). Similar cu dezvoltatorii de aplicaţii, Pivotal pune la dispoziţie resurse de tip Data Scientists, care pot ajuta la definirea strategiei pentru crearea propriilor data lakes şi identificarea oportunităţilor.

În ceea ce priveşte componenta de securitate, ea este prezentă în toate aceste soluţii prin intermediul produselor RSA. Se poate dezvolta o platformă de Security Analytics deasupra Data Lakes pentru a înţelege şi identifica potenţialele riscuri. Apoi, platforma de Governance, Risk & Compliance pentru asigurarea respectării politicilor, reglementărilor şi bunelor practici. Şi, bineînţeles, RSA este recunoscut pentru soluţiile de adaptive identity & access management, care permit implementarea unor nivele avansate de autentificare pe măsură ce mobilitatea utilizatorilor şi modul de acces la informaţie prezintă riscuri din ce în ce mai complexe.



Market Watch: O concluzie şi poate ceva planuri de viitor?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite