Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EMC Federation: un model inovator în IT, gândit pentru viitor

10 Iunie 2014




Valentina Frângu: Federaţia este compusă din EMC, VMware, Pivotal şi RSA, fiecare având misiunea sa proprie, însă toate fiind strategic aliniate pentru a oferi categorii de soluţii pregătite a adresa noile priorităţi pe agenda IT. Aceste soluţii pot fi implementate fie în Data Center-ul actual al fiecărei companii (on-premise), fie în site-urile partenerilor de tip Service Provider (off-premise), un exemplu fiind vCloud Hybrid Service oferit de EMC şi VMware.

Important de menţionat: chiar dacă noi considerăm că soluţiile oferite în comun de companiile care alcătuiesc Federaţia aduc cele mai multe beneficii clienţilor, fiecare din aceste companii sunt libere să opereze individual şi să execute conform misiunii proprii, construind de la caz la caz parteneriate în afara Federaţiei pentru a permite clienţilor alegerea combinaţiei optime de tehnologii şi soluţii care satisfac în cea mai mare măsură cerinţele specifice ale acestora.

Cu ajutorul acestui model inovator suntem în măsură să oferim atât soluţii „best-of-breed“, cât şi libertatea de alegere pentru client, păstrând toate opţiunile deschise.



Market Watch: Care sunt soluţiile disponibile astăzi din partea Federaţiei EMC?


Puiu Leontescu: Fundaţia întregii suite de soluţii o constituie Software-Defined Data Center (SDDC). Este un tip de Data Center complet virtualizat şi automatizat prin software. În SDDC pot rula aplicaţiile tradiţionale de tip enterprise, operând la cele mai scăzute costuri posibile, mai ales datorită automatizării managementului. Platformele de virtualizare permit stabilirea politicilor de operare şi, prin integrare avansată cu componentele de infrastructură, acestea din urmă sunt provizionate urmând regulile stabilite pentru fiecare tip de workload. Astfel, în SDDC vom avea tipuri de workload non-critice rulând pe hardware-ul cel mai accesibil ca preţ, folosind însă facilităţile puse la dispoziţie prin software, iar aplicaţiile de tip mission-critical vor rula pe infrastructură inteligentă, de înaltă disponibilitate, cum ar fi de exemplu un echipament de stocare EMC VMAX.

Mai departe, punem la dispoziţie Platform-as-a-Service (PaaS) ca o modalitate nouă, modernă pentru dezvoltare rapidă a aplicaţiilor actuale. Acestea sunt construite pe bază de limbaje simple, bazate pe script-uri, pregătite să ruleze în medii de cloud privat, public sau hybrid. Alegând varianta potrivită de PaaS, clienţii vor beneficia de cel mai important ingredient astăzi – independenţa faţă de tipul de cloud – permiţând IT-ului să păstreze controlul asupra datelor şi a locului în care rulează aplicaţiile: cloud privat, public, şi chiar să le mute la nevoie între diferiţi furnizori de cloud.

Pe măsură ce utilizatorii preferă din ce în ce mai mult propriile device-uri, departamentele IT se văd nevoite să accepte şi să asigure suport pentru acestea, protejând în acelaşi timp informaţiile ce constituie proprietatea intelectuală a companiei, dar care circulă împreună cu aceste device-uri. Oferind o soluţie de Virtual Workplace, acoperim cerinţele ambelor tabere: stimulăm productivitatea utilizatorului, oferindu-i libertatea de a-şi alege device-ul dorit, şi, în acelaşi timp, oferim departamentului IT posibilitatea de a securiza şi controla modul de utilizare a datelor.

Revenind la noile aplicaţii în acest context: fiind accesate de pe device-uri mobile, reprezintă unul din factorii importanţi de creştere a volumului de date. Dar asta nu trebuie privită ca o problemă, ci ca o imensă oportunitate! Analizând aceste date, companiile pot obţine informaţie extrem de utilă, care, folosită în mod rapid şi inteligent, poate face diferenţa faţă de competitori. Pentru asta însă e nevoie de o stocare şi un management eficiente ale datelor, acompaniate de multe ori de o analiză real-time a acestora pentru a capta esenţialul la momentul potrivit. Este ceea ce noi numim Data Lake – un mod unic de analiză a întregului volum de date – mergând pe principiul conform căruia cu cât analizăm mai multe date cu atât cresc şansele să găsim corelaţii noi, dificil de anticipat, dar valoroase pentru viitor.

Un exemplu cheie de utilizare a acestor Data Lakes îl constituie Security Analytics. În mediile mobile eterogene de astăzi întâlnim frecvent utilizatori care se autentifică cu credenţiale furate şi nu mai pot fi interceptaţi prin încercări eşuate de autentificare. Avem nevoie să recunoaştem când cineva sau ceva are un comportament atipic şi, odată identificat, trebuie să acţionăm rapid înainte ca informaţiile companiei să fie compromise. Soluţia noastră de Security Analytics este pregătită să acopere aceste noi tipuri de ameninţări.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite