Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Anul fiscal 2014, un an de succes pentru SCC!

10 Iunie 2014




SCC a obţinut un venit de 2.12 miliarde € până la nivelul lunii martie 2014, o creştere de 9.5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. EBITDA a crescut cu 93% până la 38.9 milioane €. Menţinând acelaşi trend, exceptând cesiunile şi achiziţiile, EBITDA a atins 41.6 milioane €.

SCC România şi-a văzut veniturile crescând cu 72 % şi a livrat un EBITDA de 0.7 milioane €. Pe parcursul anului, numărul de angajaţi a crescut la 600 în cele două locaţii din Iaşi, respectiv Bacău. La nivelul anului 2015, se întrevede o creştere de până la 900 de angajaţi în România Divizia de „Managed Services” a reuşit semnarea unor contracte cu noi clienţi în acelaşi timp cu păstrarea celor mai vechi (prin reînnoiri de contracte), multe dintre aceste proiecte intrând deja în activitate operaţională în a doua parte a anului şi poziţionând grupul SCC pentru un 2014 de excepţie.

Contracte multianuale şi cu valori de multe milioane de lire sterline, atât în cazul noilor clienţi, cât şi cu privire la contractele reînnoite cu clienţii deja existenţi, acestea sunt câteva reuşite de marcă susţinute de SCC România, unde putem enumera clienţi precum: Wales&West Utilities, GIST, BOC, CMS Cameron McKenna şi Price Forbes.

Veniturile SCC UK au crescut cu 13% până la 914.6 milioane € şi 20.8 milioane € EBITDA, cu 27% mai mult decât în anul precedent - cu o puternică dezvoltare pe segmentul de servicii, de până la 12%.

Şi SCC Franţa s-a bucurat de o creştere a veniturilor cu 5% până la 1.03 miliarde €, înregistrând totodată cel mai bun nivel al EBITDA de până acum, în valoare de 18.3 milioane €. Grupul francez a obţinut numeroase contracte cheie, atât în sectorul public, cât şi în cel privat şi va intra în anul fiscal 2015 cu o strategie bine definită pentru a putea duce segmentul de servicii la nivelul de 182.6 milioane € în următorii ani.

Cu toate că SCC Spania a înregistrat un declin al veniturilor de 5%, până la 48.7 milioane €, profitul a crescut şi business-ul a livrat un EBITDA îmbunătăţit, de 0.6 milioane €. Echipa a rămas concentrată pe tranziţia către un model de business axat pe servicii şi vedem semne de redresare atât în economie, cât şi în oportunităţile noastre.

În ultimul an fiscal, SCC a câştigat o serie de premii globale din partea mai multor companii partenere, printre care se numără HP şi Oracle.

Într-un comentariu, James Rigby, CEO-ul SCC, menţionează: “Sunt încântat de rezultatele din acest an. Ca urmare a vânzării diviziei SDG la finele anului 2012, aceste rezultate demonstrează focus-ul nostru reînnoit asupra SCC, ca urmare a analizei detaliate a strategiei de grup şi ne plasează ferm pe drumul spre obiectivul financiar interimar de 61 milioane € EBITDA. Obţinerea contractelor de servicii reprezintă cea mai mare realizare a noastră şi suntem recunoscători clienţilor pentru încrederea pe care o acordă viziunii şi principiilor noastre de business. Sunt mulţumit în special de creşterea realizată pe segmentele de servicii Cloud şi cele furnizate de centrul de servicii din România.”

Privind înainte către următorul an fiscal şi având în spate cel mai bun an prin prisma contractelor de servicii câştigate, SCC se află într-o poziţie ideală pentru a-şi continua evoluţia atât prin creştere organică şi totodată prin achiziţii strategice.

Rezultatele financiare complete vor fi publicate în septembrie 2014.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite