Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

RICAP sprijina antreprenorii romani cu tehnologii inovative

10 Iunie 2014



Aflat la a doua ediție, RICAP (Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România) a susținut deja 15 inovatori, care au devenit membri ai unei rețele internaționale, au parcurs un intens program de mentorat, au abordat nevoi specifice legate de comercializare, au participat la traininguri și au beneficiat de introduceri strategice cu posibili parteneri din SUA.


La acest program sunt invitați să aplice toți antreprenorii din România care au dezvoltat o tehnologie inovativă, fie că este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultură, IT&C sau orice alt domeniu tehnologic.


Aplicațiile se fac online, în perioada 3 iunie - 15 iulie 2014, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro.


RICAP este un program care susține antreprenorii români cu tehnologii inovative să ajungă pe piața internațională cu produsele lor. Pe toată durata programului, participanții selectați vor avea acces la vasta rețea internațională adusă de partenerul amercian, Larta Institute, vor beneficia de oportunități de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialiști din SUA și România și vor dezvolta instrumente în vederea comercializării.


„După prima ediție a programului RICAP, avem confirmarea existenței unui ecosistem emergent de inovare în România. În această perioadă, am avut privilegiul să lucrăm alături de companiile inovatoare selectate în program și să construim împreună perspective trainice pentru internaționalizarea acestor oaze de excelență. Pragmatismul și experiența partenerilor noștri americani de la Larta Institute, cuplate cu înțelepciunea unor mentori locali de excepție, au dus deja la stabilirea unor contacte strategice care vor pune umărul la propulsarea inovării românești în prim planul tranzacțiilor la nivel internațional”, declara Dragoș Pîslaru, director de program RICAP și manager general GEA Strategy & Consulting.


Antreprenorii pot aplica online prin completarea unui scurt formular, care cuprinde informaţii de bază despre profilul organizaţiei, echipa de management, tehnologia şi piaţa în care activează, nevoile consumatorului și obiectivele de comercializare.


După un proces de evaluare, 15 antreprenori cu tehnologii inovative vor fi selectați pentru a participa în program începând cu luna septembrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite