Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

PMP īși caută eligibilitatea īn Romānia

10 Iunie 2014




„210 dintre acestea sunt și membri PMI Romania Chapter, deci procentul de retenție este acum la 23%. La începutul acestui an, când am demarat crearea Planului de Activități pentru 2014, toți membrii board-ului am fost de-acord că întreaga noastră strategie trebuie să aibă o componentă puternică de creștere a beneficiilor pentru membrii noștri. Astfel, am ajuns la următoarele beneficii: tarife preferențiale la evenimentele desfășurate de PMI Romania Chapter de-a lungul anului, cum este conferința internațională PMdays, care anul acesta se va desfășura între 25-26 septembrie sau High-Class PM, un eveniment de 3 zile destinat și persoanelor certificate PMP cu minim 5 ani de experiență în această profesie. De asemenea, membrii noștri, fie că sunt deja certificați sau nu, beneficiază de tarife preferențiale la cursuri de pregătire pentru certificări sau cursuri de specializare pe diverse arii de cunoștințe legate de profesie. Aceste tarife preferențiale au fost obținute în urma stabilirii unor parteneriate cu firme de specialitate din piață în cadrul inițiativei AssociatED“, adaugă Ana-Maria Dogaru.
Specific pentru persoanele certificate PMP organizația a gândit și câteva inițiative și proiecte care să le permită aprofundarea, rafinarea sau dezvoltarea unor cunoștințe și competențe: Voluntari pentru Voluntari – inițiativă în cadrul căreia persoane certificate PMP sau în curs de certificare, voluntari ai PMI Romania Chapter merg să susțină sesiuni de training, coaching și consultanță pentru ONG-urile din România.

„University Bridge este un proiect care își propune să introducă studierea managementului proiectelor în Universitățile din România. În acest moment, persoane certificate PMP lucrează la dezvoltarea curriculei pentru desfășurarea unor cursuri cu durata de un semestru, susținute din nou de voluntari PMI Romania Chapter certificați PMP. Totodată, în aceeași arie cu aceste două inițiative intră și desfășurarea de workshop-uri de pregătire pentru certificările CAPM și PMP, cu durata de o zi, pentru membrii noștri care sunt în curs de a obține o certificare CAPM sau PMP. În plus, o altă inițiativă pe care o vom lansa în curând este cea de mentoring, în care cei certificați PMP cu experiență de minim 5 ani vor putea să își găsească un mentor, o persoană certificată PMP cu experiență de minim 10 ani. Reciproc, cei care sunt certificați PMP cu minim 10 ani de experiență vor avea ocazia să experimenteze rolul de mentor.

Bineînțeles, nu putem omite participarea gratuită a celor care sunt certificați PMP la evenimentele noastre lunare de tipul Monthly Meething, în urma cărora se pot acumula 2 PDU-uri, puncte necesare pentru menținerea certificării. Începând de anul trecut, acordăm și invitații celor care care nu sunt membri, însă sunt certificați, în baza cărora pot participa la un astfel de Monthly Meeting în decursul unui an și pentru a avea ocazia să le expunem beneficiile statutului de membru al PMI Romania Chapter“, mai spune Ana-Maria Dogaru.

PMP se adresează tuturor practicienilor managementului de proiect, indiferent de pregătirea de bază şi de industria în care profesează. În consecinţă, nu se cer cunoştinţe specifice unui anumit domeniu de activitate.

Dobândirea certificării internaţionale în Project Management reprezintă un pas extrem de important în recunoaşterea globală a expertizei în domeniu, fie ca Project Management Professional, Certified Associate in Project Management sau Risk Management Professional.

Evoluția PMP la nivel mondial
Administrat de către Project Management Institute, PMP este programul de certificare profesională în Project Management cu cea mai largă acoperire internaţională.
PMI a anunțat la sfârșitul anului trecut depășirea, la nivel mondial, a cifrei de 500.000 de certificări PMP – 594.603, în februarie a.c. – și peste 24.000 de certificări CAPM (Certified Associate in Project Management).


Număr certificări PMI la nivel mondial
Project Management
Professionals (PMP) – 552.977
Certified Associate in Project Management (CAPM) – 22.946
Agile Certified Practitioner (ACP) – 3.249
Risk Management Professional (RMP) – 2.222
Scheduling Professional (SP) – 948
Program Management Professional (PgMP) – 914
Sursa: PMI Today magazine, statistici la 30 iunie 2013



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite