Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IBM lansează soluţia de stocare Elastic Storage pentru proiectele Big Data

11 Iunie 2014



IBM a prezentat recent noua tehnologie de stocare Elastic Storage, care oferă un nivel superior de performanţă şi scalabilitate, fiind capabilă să reducă costurile de stocare cu până la 90%, prin mutarea automată a datelor pe dispozitivul de stocare cel mai eficient din punct de vedere al performanţei şi costurilor.

Noua soluţie este proiectată pentru aplicaţiile intensive de date, care necesită acces rapid la volumele mari de informaţii – de la procesarea datelor seismice, la risc management, analize financiare şi cercetare ştiinţifică – pentru a genera cel mai bun răspuns în situaţiile critice. (IBM Research a demonstrat faptul că Elastic Storage poate scana cu succes 10 miliarde de fişiere pe un singur cluster în doar 43 de minute.) Elastic Storage, care care va fi livrat ca un serviciu cloud IBM SoftLayer în cursul acestui an, dispune de criptare nativă şi stergere securizată, care asigură faptul că datele au fost eliminate definitiv ( pentru a fi în conformitate cu reglementările HIPAA şi Sarbanes-Oxley). Prin intermediul soluţiei de cloud management OpenStack, Elastic Storage permite clienţilor să stocheze, gestioneze şi acceseze datele din mediile cloud private, publice şi hibride pentru a le putea partaja la nivel mondial. În plus, faţă de OpenStack Cinder şi Swift access, Elastic Storage suportă şi alte open API precum POSIX şi Hadoop.

„Informaţia digitală creşte într-un ritm alert şi într-o cantitate atât de mare, astfel încât sistemele de stocare tradiţionale utilizate pentru stocarea şi managementul acestora sunt depăşite. Tehnologia noastră oferă progrese în ceea ce priveşte viteza, scalabilitatea şi economiile financiare de care au nevoie clienţii pentru a putea funcţiona într-o lume în care datele reprezintă baza avantajului competitiv”, a declarat Tom Rosamilia, Senior Vice President, IBM Systems and Technology Group.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite