Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Sistec isi consolideaza portofoliul de servicii Cloud

27 Iunie 2014





Sistec a anuntat consolidarea portofoliului de servicii Cloud oferit prin intermediul celor trei Centre de date pe care le detine (douăin Bucureşti şi unul la Cluj-Napoca), in care a investit 3,8 milioane de euro (din care 1,8 milioane de euro reprezintă investiţia companiei) printr-un proiect cofinanţat prin fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice – Competitivitate prin cercetare, dezvoltare, inovare, operaţiunea 2.3.2 – Dezvoltarea Infrastructurii de Cercetare Dezvoltare a Întreprinderilor“.
Proiectul de realizare a celor trei Data Centere, care insumeaza o suprafaţă totală de 210 mp, s-a bazat pe ideea crearii un sistem de disaster recovery performant, prin folosirea de tehnologii de top din domeniu. „Capacitatea maximă a fiecărui centru de date este de 20 de rack-uri de 42 de unităţi. La ora actuală, o treime din capacitate este utilizată, echipamentele folosite fiind servere lamelare, sisteme de stocare, soluţii de comunicaţie şi protecţie. Capacitatea este scalabilă uşor prin adăugarea de noi echipamente“, a explicat Marius Căpraru, CEO-ul Sistec.
În momentul de faţă, compania are peste 50 de contracte de hosting, peste 200 de servere în responsabilitate şi a rezolvat peste 15.000 de cereri de suport în ultimul an.
Companiile care îşi găzduiesc serverele proprii în centrele de date Sistec beneficiază de un audit care stă la baza ofertei, negocierii şi agreării unei soluţii conforme cu nevoile pe care le au, dar şi de perioade de test agreate, de instalare a sistemelor, de toate serviciile de integrare necesare pentru extinderea reţelei interne în centrele de date Sistec, de nivelul de SLA (Service Level Agreement) dorit, de o echipă autorizată şi certificată care poate interveni 24/7, atât la nivel software, cât şi hardware“, explică Marius Căpraru.
Din cei peste 160 de angajaţi ai companiei, 20 fac parte din departamentul de suport IT pentru soluţiile din Data Centere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite