Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

St. Petersburg State University castiga concursul ACM sponsorizat de IBM

01 Iulie 2014



Trei studenti de la St. Petersburg State University au devenit campioni mondiali in cea de a 38a editie a ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) sponsorizat de IBM. Cu sediul la Universitatea Baylor si cunoscut sub denumirea de Batalia Creierelor, cea mai veche si prestigioasa competitie de programare a provocat 122 de echipe universitare sa rezolve probleme complexe din lumea reala intr-un interval de 5 ore.


Gazduite de Ural Federal University, activitatile evenimentului au prezentat studentilor trenduri emergente din industrie, precum cognitive computing sau IBM Watson. Una dintre cele mai semnificative inovatii in istoria IBM, Watson este revolutionar prin abilitatea de a interactiona in limbaj natural, de a procesa masivele de date si de a invata din interactiuni. Explorarea capabilitatilor Watson a fost o oportunitate unica pentru participantii concursului.


In cadrul probelor de lucru in echipa, viteza si indemanare, concursul a provocat studentii sa rezolve cat mai multe probleme de programare intr-un interval de timp cat mai scurt. Demonstrand talentul de elita al membrilor echipei, St. Petersburg State University a rezolvat cu succes sapte probleme in cinci ore. Campionii Mondiali au primit „The World’s Smartest Trophy”, precum si premii, oferte de munca sau stagii atat in cadrul IBM, cat si in cadrul altor companii IT.


Pe langa concurs, participantii au avut oportunitatea de a descoperi o serie de tehnologii realizate in cadrul IBM Research & Development Labs si de a interactiona cu experti in domeniul tehnologiei de renume mondial. Pentru studenti, oportunitatea de a descoperi Ekaterinburg, un oras vibrant care se intinde pe 2 continente (Europa si Asia) si posibilitatea de a interactiona cu colegii din intreaga lume a completat aceasta experienta unica.


„ACM-ICPC este o oportunitate minunata pentru studentii din intreaga lume sa se reuneasca, sa colaboreze si sa faca schimb de experiente si opinii. Sunt nerabdator sa vad ce vor realiza acesti studenti dupa experienta capatata in competitie, in ceea ce priveste continuarea studiilor sau cariera in calitate de membri ACM.”, a declarat Dr. Bill Poucher, ICPC Executive Director & Baylor University Professor.


Top 12 echipe medaliate:
St. Petersburg State University (Aur, Campioana Mondiala)
Moscow State University (Aur, Locul 2)
Peking University (Aur, Locul 3)
National Taiwan University (Aur, Locul 4)
University of Warsaw (Argint, Locul 5)
Shanghai Jiao Tong University (Argint, Locul 6)
The University of Tokyo (Argint, Locul 7)
University of Zagreb (Argint, Locul 8)
St. Petersburg National Research University of IT, Mechanics and Optics (Bronz, Locul9)
National Research University Higher School of Economics (Bronz, Locul 10)
Tsinghua University (Bronz, Locul 11)
Comenius University (Bronz, Locul 12)


Cele 122 de echipe participante in Finala Mondiala s-au calificat din cadrul etapelor ICPC locale si regionale care au avut loc toamna trecuta. Initial, selectia a avut loc dintre 300.000 de studenti din discipline de calcul de la nivel mondial. Un numar record de studenti a avansat de la nivel regional: 32.043, din 2.286 de universitati, din 94 de tari de pe 6 continente, din 300 de site-uri, totul pentru a putea primi una din cele 122 de invitatii pentru finala din Rusia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite