Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Economia, rescrisă de aplicaţiile software

03 Iulie 2014



Orice companie care are sisteme IT ce pot fi accesate de partenerii săi a devenit o companie IT. Din acest moment, trebuie să investească în sisteme de management al utilizatorilor, infrastructurii şi securităţii pentru a evita pierderea sau furtul de date. Acest subiect a fost dezvoltat în cadrul conferinţei „It is time to control your IT services“, organizată de SolvIT Networks şi CA Technologies.

În condiţiile în care domeniul IT joacă un rol tot mai important în business, iar companiile îşi deschid sistemele IT către utilizatori, este foarte important ca acestea să-şi ia toate măsurile de precauţie pentru a preveni fraudele.
Organizaţiile trebuie să adopte soluţiile mobile, să se folosească de beneficiile cloudului şi să-şi extindă prezenţa web, pentru a profita de noi canale şi oportunităţi de afaceri. Acest lucru necesită securitate end-to-end peste toate mediile informaţionale şi soluţii unitare pentru managementul acestor noi provocări.
Pe de altă parte, succesul în afaceri este determinat de experienţa oferită utilizatorului. Clienţii nu vor accepta servicii de slabă calitate care afectează productivitatea angajaţilor atunci când aplicaţiile nu funcţionează optim.
Devine din ce în ce mai evident că rolul departamentului IT se schimbă pe măsură ce cerinţele adresate acestuia depăşesc cu mult activităţile de întreţinere a sistemelor existente. Însă cererile venite în mod constant, soluţionarea problemelor şi activităţile manuale şi repetitive reduc timpul şi resursele necesare inovării.

SHIRIEF NOSSEIR, Security Solutions Regional Manager, CA Technologies - EMEA

„Una dintre problemele cu care se confruntă companiile în prezent este legată de livrarea unor servicii securizate, securizarea organizaţiei mobile, conectată la cloud şi protecţia împotriva ameninţărilor interne şi atacurilor targetate. Securitatea tradiţională a infrastructurii nu mai este suficientă, aceasta adresân-
du-se numai unei părţi a problemei.
Nu există sistem impenetrabil şi de aceea este necesar ca o companie să deţină o soluţie care să detecteze în cel mai scurt timp infracţiunile şi să ajute la reducerea impactului acestora.”

CARL LLOYD, Business Lead, CA opsCenter, CA Technologies
„Piaţa aplicaţiilor va înregistra creşteri impresionante în următorii ani: până în 2017 peste 268 de miliarde de aplicaţii mobile vor fi downloadate, iar cifra de afaceri a magazinelor de aplicaţii mobile va urca la 77 miliarde de dolari. În acest context, peste 60% dintre dezvoltatori plănuiesc să aducă pe piaţă cel puţin 5 aplicaţii noi în anul 2014, aceasta însemnând o creştere de 36% faţă de 2013.

Toate afacerile sunt acum conduse de aplicaţii care rescriu economia. Într-o economie a aplicaţiilor, utilizatorul este principalul pion, iar asigurarea unei experienţe pozitive a acestuia este esenţială.”
„Orice companie a devenit o companie de software”

SEVI TUFEKCI, CTO, CA Technologies – EMEA:
„CA Technologies are peste 13.000 de angajaţi în 45 de ţări la nivel global şi ajută afacerile să prospere într-o lume în care orice companie a devenit o companie de software.
CA Technologies livrează rezultate profitabile celor mai influente companii din toate industriile majore, având drept clienţi 47 dintre companiile Top 50 şi 96 dintre companiile Fortune 100. CA are o experienţă de peste 35 de ani în managementul mediilor IT complexe şi investeşte 600 de milioane de dolari anual în dezvoltarea de software. Portofoliul nostru de soluţii, aflat în continuă creştere, ajută clienţii să transforme economia IT-ului prin controlarea complexităţii, asigurarea calităţii şi reducerea riscurilor.
Conform unui studiu Gartner “CEO Resolutions for 2014—Time to Act on Digital Business”, directorii executivi trebuie să determine organizaţiile să gândească precum o companie de IT, deoarece în câţiva ani, capabilităţile digitale vor domina fiecare industrie. Trebuie luate măsuri urgente, deoarece avantajul primului venit este bine cunoscut în domeniul digital.”

LAURENŢIU STELEA, România & Bulgaria Country Sales Lead, CA Technologies - South Eastern Europe
„Cele mai importante zone de creştere pentru noi sunt sectoarele mature ale economiei: bancar, asigurări, telecomunicaţii, retail şi sectorul public.
Toţi jucătorii din industriile enumerate au un obiectiv comun, respectiv reducerea costurilor. Soluţiile CA pot îndeplini acest obiectiv prin centralizarea administrării. Este uşor de înţeles că există costuri mai mari atunci când administrarea se face local, în câteva zeci de sucursale, decât atunci când aceasta se face într-un singur loc şi cele câteva mii de calculatoare sunt administrate cu ajutorul a doar câţiva oameni.”

KIRIAKOS APOSTOLIDIS, Manager General, CA Technologies - South Eastern Europe
„CA este un furnizor de tehnologie de top, cu platforme care pot gestiona sisteme IT eterogene. Piaţa din România este una foarte importantă pentru noi, deoarece România este ţara cu cea mai mare creş-
tere din regiune. SolvIT Networks este unul dintre principalii noştri parteneri, este practic un centru de competenţă în tehnologiile CA în regiune.
Soluţiile Computer Associates ajută companiile să administreze, să securizeze şi să transforme infrastructura IT.”

MIHAI SCEMTOVICI, Manager General, SolvIT Networks
„Toate companiile devin companii IT din momentul în care implementează sisteme ERP (administrare a resurselor companiei), la care au acces clienţii. Din momentul în care partenerii au acces la sistemele lor IT, companiile devin vulnerabile şi trebuie să se concentreze asupra administrării infrastructurii şi a accesului la reţea, altfel dezastrele vor apărea cu siguranţă. Soluţiile CA se adresează companiilor cu sute sau mii de calculatoare şi echipamente de administrat. Printre clienţii din România la care am implementat soluţii CA Technologies se număra BRD Group Société Générale, UniCredit Tiriac Bank şi Romtelecom. Majoritatea operatorilor de comunicaţii din România folosesc soluţia CA Service Desk Management.”

IULIAN ANTOHE, Manager Suport Utilizatori, Infrastructură şi Producţie, BRD Group Société Générale

„BRD este a doua bancă din România în ceea ce priveşte activele şi are peste 8.500 de angajaţi, în 900 de sucursale. Provocările ridicate de suportul IT, în condiţiile unei reţele atât de extinse, au putut fi rezolvate prin implementarea soluţiilor CA Technologies, cu ajutorul SolvIT Networks. În urma implementării produselor CA Technologies, începând din anul 2006, BRD beneficiază de cele mai bune practici IT în conformitate cu ITIL.
Avantajele soluţiilor de Service Desk Management şi administrare a staţiilor de lucru sunt multiple: creşterea eficienţei departamentului de help desk şi administrare, a productivităţii şi a satisfacţiei utilizatorului, reducerea riscurilor şi a costurilor şi, cel mai important, îmbunătăţirea serviciilor de business pe care BRD le oferă clienţilor săi.

SOLVIT NETWORKS
SolvIT Networks este o companie de software, care oferă soluţii de IT Management, IT Security şi Business, are 20 de angajaţi şi a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro.
Compania atacă segmentul clienţilor medii şi mari, cu o infrastructură importantă de IT, din domenii precum: bancar, telecom, asigurări, guvern şi administraţie publică şi industrie.
SolvIT oferă servicii de consultanţă, personalizare, implementare, training, mentenanţă şi suport clienţilor săi care provin din ţări precum: România, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Serbia, Cipru, Arabia Saudită.


www.solvit.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite