Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

IBM investeşte în pregătirea viitorilor specialisti in domeniul datelor

03 Iulie 2014



IBM a anunțat încheierea a 28 de parteneriate cu școli de business și universități pentru a ajuta pregătirea studenților pentru cele 4.4 milioane de joburi care vor fi create la nivel mondial până în 2015 pentru a putea gestiona masivele de date.
Prin colaborarea cu universitățile și școlile de business prevăzută pentru semestrul din toamna lui 2014, IBM va ajuta la extinderea și lansarea unei noi curricule oferind studenților cunoștințe de business și abilități IT pentru carierele din domeniul datelor intensive. De exemplu, Case Western Reserv University oferă un nou program de licență în domeniul de cercetare al datelor și proceselor de analiza care va oferi unui număr mare de studenți abilități specifice pentru a putea gestiona volumele mari de date cu scopul de a genera avantaj competitiv.
Explozia volumelor mari de date a creat rapid o oportunitate globală în industrie pentru candidații unui job care pot identifica perspective pe baza datelor cu scopul de a rezolva provocările cotidiene și de a acționa rapid pe baza rezultatelor. Între 2014 și 2022, U.S. Bureau of Labor Statistics previzionează o creștere peste limita normală a oportunităților de angajare pentru cercetătorii din domeniul calculatoarelor și informaticii. Totuși, un studiu recent IBM CFO a indicat faptul că 82% dintre respondenți observă valoarea integrării datelor la nivel de organizatie, în timp ce doar 24% consideră ca echipele coordonate sunt capabile de acest lucru. Profesorii și angajații trebuie să coopereze pentru a putea depăși aceste deficite.
IBM asigură faptul că cererea explozivă pentru specialisti in domeniul datelor poate fi susținută prin încheierea de parteneriate cu următoarele universități care au introdus curricule Big Data și Analytics: Arizona State University, Babson College, Boston University, Case Western Reserve University, Dakota State University, Illinois Institute of Technology, Illinois State University, Indiana University, Iowa State University, Johns Hopkins University, Northwestern University, Rensselaer Polytechnic Institute, San Jose State University, Southern Methodist University, University of Arkansas at Little Rock, University of Arkansas Fayetteville, University of Denver, University of Colorado Boulder, University of Maryland - College Park, University of Massachusetts Boston, University of Missouri, University of North Carolina at Charlotte, University of Southern California, University of Texas at Austin, University of Tennessee - Chattanooga, University of Tennessee - Knoxville, University of Virginia și Worcester Polytechnic Institute.
Avantajul generat de oportunitatea de transformare furnizata de Big Data & Analytics a devenit o prioritate cheie pentru organizațiile din întreaga lume”, a declarat Bob Picciano, Senior Vice President, Information and Analytics Group, IBM. “Pentru a putea beneficia de această oportunitate aflată în creștere, companiile trebuie să angajeze forță de muncă cu expertiză avansată Big Data și Analytics. IBM este implicat în crearea de parteneriate cu instituțiile academice și oferă studenților abilitățile necesare pentru a se face remarcați.”
Utilizarea datelor pentru a lua cele mai bune decizii de business a devenit un aspect crucial al succesului într-o varietate de profesii. 83% din liderii de business menționează Big Data și analytics ca fiind o parte importantă a planului de a spori competitivitatea. Prin parteneriatele cu universitățile și școlile de business, IBM ajută la dezvoltarea curriculei care îmbină aptitudini de business și IT. De exemplu, studenții pot dezvolta abilități într-un spectru extins de materii: de la Analytics, la Business, Marketing sau Matematică.
Colaborarea cu IBM are ca scop crearea de programe care vor oferi studenților expertiză în domeniile Big Data și Analytics”, a declarat Case Western Reserve University Vice Provost for Undergraduate Education Don Feke, conducătorul dezvoltării noilor programe. “În plus, putem oferi aceste programe unei arii extinse de studenți, inclusiv acelora care studiază informatica, matematică, comunicare și marketing. Oportunitatea este foarte mare.”
Ca rezultat al colaborării cu IBM, aceste 28 de școli de business și universități se vor alătura celor peste 1.000 de instituții care au deja acces la cele mai noi inovații tehnologice din domeniul Big Data și Analytics, hardware, materiale curriculare, studii de caz bazate pe proiecte, prezentări și premii universitare pentru a putea ajuta la dezvoltarea cât mai rapida a curriculei. De exemplu:
•Boston University’s Metropolitan College oferă un program de masterat în sisteme informatice, cu accent pe managementul bazelor de date & business intelligence pentru a ajuta studenții să dobândească cele mai noi competențe necesare pentru a gestiona explozia de date în mediul enterprise actual.
•Case Western Reserve University lansează un nou program de licență în domeniul datelor și analytics în semestrul din toamnă, 2014. Acest efort include programe în științe aplicate și un program de certificare post-bacalaureat.
•Johns Hopkins University’s DC-based Center for Advanced Governmental Studies oferă un program de Master of Science in Government Analytics și un Certificate in Government Analytics pentru a oferi studenților abilitățile necesare pentru abordarea provocărilor cotidiene.
•University of Missouri dezvoltă un program interdisciplinar Master of Science in Data Science and Analytics, oferind studenților acces la IBM Open Cloud Archietecture pentru a putea obține un portofoliu de abilități necesare pentru a aborda provocările cotidiene.
Aceste noi parteneriate universitare susțin Inițiativa Academică IBM, care include o rețea de peste 30.000 de parteneriate unice între IBM și universități de top pentru a susține dezvoltarea de curricule în domenii precum Big Data, Analytics, Cloud Computing, Securitate și Social Business. De asemenea, IBM recrutează studenți din universități și școli de business din SUA prin intermediul târgurilor de job-uri și sesiunilor de informare, dezbateri și evenimente organizate de studenți.
IBM deține cel mai extins portofoliu de tehnologie Big Data și Analytics care cuprinde cercetare, dezvoltare, soluții și software. IBM a investit peste 24 de miliarde de dolari pentru a construi capabilitățile Big Data și Analytics prin cercetare-dezvoltare (R&D) si prin intermediul celor peste 30 de achiziții R&D. În prezent, peste 15.000 de consultanți analytics, 6.000 de parteneri de afaceri și 400 de matematicieni IBM ajută clienții să utilizeze eficient volumele mari de date.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite