Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

CXP si PAC fuzionează

03 Iulie 2014



CXP, lider european in domeniul analizei aplicatiilor software si al consultantei in vederea adoptiei de software, a anuntat fuziunea cu Pierre Audoin Consultants (PAC), liderul pietei de market research si consultanta strategica pentru industria de software si servicii informatice din Europa.
Capitalizand cei 40 ani de experienta si avand peste 140 angajati in opt tari (cu 17 birouri la nivel global), noul Grup devine liderul european in cercetare de piata si consultanta strategica in domeniul serviciilor informatice si al aplicatiilor software.
Daca anul 2011 a reprezentat pentru CXP momentul fuziunii cu compania germana BARC (Business Application Research Center), specializata in analiza solutiilor IT de business, business intelligence, big data si content management, mijlocul anului 2014 marcheaza prin fuziunea cu Pierre Audoin Consultants (PAC) momentul crearii unui nou grup cu influenta si competente crescute atat pe zona companiilor de software si servicii informatice, cat si de partea utilizatorilor, cu accent pe companii mari si medii.
Noul Grup are ca obiectiv imediat cresterea notorietatii si pozitiei strategice in relatia cu departamentele IT si principalele linii de business ale companiilor ce utilizeaza intensiv IT si care au nevoie de consultanta in vederea alegerii tehnologiilor si solutiilor cele mai potrivite pentru nevoile de business.
Noul Grup ajuta in fiecare an peste 1,500 de organizatii prin analizele de piata si produs (benchmarking studies, supplier analysis, market trends research) si servicii de consultanta (audit de sisteme IT, suport in project management, selectare de furnizori) in zone ca ERP, CRM, BI, HR, content management, IT management, etc.
In acelasi timp, noul Grup isi va consolida rolul de consultant strategic si operational pentru industria de software si servicii informatice, mai mult de 300 de furnizori din domeniu folosind deja in fiecare an serviciile de cercetare de piata, analiza strategica, support in marketing, comunicare si vanzari, precum si in fuziuni si achizitii, sau noi parteneriate.
Noul Grup va pastra cele trei nume de referinta - CXP, BARC si PAC - si managementul celor trei companii care, impreuna, vor asigura dezvoltarea noii entitati in toate teritoriile acoperite in prezent.
Eugen Schwab, PAC Managing Director pentru Romania si Europa de Est a declarant ca “dupa 15 ani de activitate sustinuta in Romania si Europa de Est, echipa PAC va beneficia de integrarea intr-un grup European cu influenta crescuta la nivelul deciziilor de achizitie a solutiilor de business si a serviciilor informatice, putand oferi si in aceasta zona a Europei suportul atat de necesar organizatiilor IT din Top 200 companii din fiecare tara din CEE. Astfel, PAC va deveni si un partener si un furnizor al CIOs si CXO in general, nu doar al companiilor de software si servicii informatice din Romania si din regiune”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite