Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Teamnet Dedalus promovează soluţii de identificarea electronica a pacientilor

03 Iulie 2014Teamnet Dedalus a prezentat in premiera un flux complet automatizat de identificare electronica a pacientilor, in cadrul Conferintei Nationale de Management Medical Modern in Clinici si Spitale Private de la Mamaia. Implementat intr-un spital sau intr-o clinica medicala, un astfel de flux contribuie la obtinerea a pana la 100% date complete si corecte pentru raportare, la cresterea vitezei de completare a datelor si la o mai mare precizie in serviciile medicale oferite fiecarui pacient.
Fluxul creste siguranta si acuratetea serviciilor medicale oferite pacientului, in paralel cu reducerea timpului de operare. Prin accesarea si completarea dosarului medical, in format electronic si prin identificare electronica, un medic economiseste in medie 31 min./pacient/zi, creste cu 20% gradul de completitudine a datelor si cu 50% precizia lor“, Ivo Sccardo, Marketing Manager Dedalus SPA si reprezentant Teamnet Dedalus.
Procesul de identificarea electronica a pacientului incepe la sosirea in spital si continua chiar dupa externarea acestuia, prin portalul spitalului. La registratura, pacientul este identificat prin scanarea buletinului, iar datele sunt preluate in sistemul informatic. In spital, identificarea electronica se face printr-o bratara avand imprimat un cod de bara unic si numele pacientului, utila in special pentru sectiile de ATI, bloc operator, obstretica si ginecologie. Identificarea se face printr-un cititor de coduri de bare si permite accesarea tuturor informatiilor medicale ale unui pacient, in format electronic, chiar la patul acestuia. Dupa iesirea din spital, pacientul se logheaza cu propriile credentiale in portalul spitalului si poate vizualiza istoricul medical din perioada sederii in spital: spitalizari, diagnostic, proceduri, rezultate analize de laborator sau radiografii, tratament si retete.
Identificarea electronica are ca element central un dosar medical al pacientului, in care sunt centralizate datele medicale si administrative, disponibil pe echipamente fixe si mobile: tableta, laptop sau desktop. Sunt eliminate astfel cele mai frecvente probleme ale formularelor pe hartie, din domeniul sanitar: formulare incomplete 20%, date neconforme 50%, rapoarte lipsa 10%, medicamente lipsa 2%, conform unui studiu realizat in 2014 de School of Management, Politecnico di Milano. In plus, un astfel de dosar reuneste toate informatiile medicale ale pacientului, din toate sectiile si din ambulatoriul spitalului: trimiteri, tratament, patologie, rezultate analize, regim de masa, interventii chirurgicale, alergii etc.
In contextual actual din Romania, implementarea dosarului medical in format electronic la nivel de spital sau clinica si identificarea electronica a pacientului, constituie avantaje competitive pentru furnizorii de servicii medicale, dar nu pentru mult timp. In Europa, astfel de sisteme informatice sunt uzuale in spitale. Medicii au mai mult timp pentru interactiunea cu pacientii deoarece petrec mai putin timp completand formulare, pot fi setate alarme si notificari in cazul unor nonconcordante intre afectiunile pacientului si tratament de exemplu, iar accesul la datele pacientului este instant, la patul acestuia", adauga Ivo Saccardo.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite