Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Xerox, prima companie din România care obţine certificarea ISO/IEC 27001:2013 în regim acreditat

03 Iulie 2014



Xerox a obţinut certificarea ISO/IEC 27001:2013 pentru Sistemul de Management al Securităţii Informaţiei, care include şi îmbunătăţiri constând în noi cerinţe restrictive privind protecţia datelor şi ultimele practici internaţionale în domeniul managementului securităţii informaţiei.
Xerox a devenit astfel prima companie din România care obţine această certificare îmbunătăţită, una dintre cele mai importante în domeniu. În cadrul Xerox, securitatea informaţiei este obţinută prin implementarea unui set complex de măsuri de securitate, cum ar fi politici, procese, proceduri, instruiri, structuri organizaţionale şi funcţiuni tehnice operaţionale software, hardware şi fizice.
Prin Sistemul de Management al Securităţii Informaţiei (SMSI) şi certificarea ISO/IEC 27001:2013, Xerox se asigură că păstrează confidenţialitatea informaţiei, are un cadru de management al riscurilor informaţionale, protejează datele împotriva ameninţărilor şi a accesului neautorizat. De asemenea, responsabilizează întregul personal şi toate părţile implicate în business, instituie un sistem de management al incidentelor de securitate a informaţiei şi îndeplineşte cerinţele legislative aplicabile în domeniul său de activitate.
„Am obţinut această certificare îmbunătăţită mai devreme de termen, pentru că am avut toate procedurile la punct şi procesul s-a desfăşurat mult mai rapid,“ a spus Gabriel Pantelimon, Country General Manager Xerox România. „Acest standard atestă că Xerox asigură securitatea informaţiei, protejează bunurile informaţionale ale organizaţiei, ale partenerilor, clienţilor şi furnizorilor faţă de o gamă largă de ameninţări. Certificarea presupune un angajament sporit din partea noastră pentru calitate, securitate şi pentru îmbunătăţirea serviciilor IT la cele mai înalte standarde.”
Xerox era certificată ISO/IEC 27001 încă din 2005. Anul trecut, standardul ISO a fost reactualizat şi îmbunătăţit, apărând noua versiune a standardului ISO 27001:2013.
Certificarea a fost acordată de organismul de certificare RINA SIMTEX ce oferă o recunoaștere, atât națională, cât și internațională a certificatelor emise, fiind acreditat de RENAR (Asociația Națională de Acreditare din România) - organizaţie neguvernamentală care funcţionează în coordonarea Ministerului Economiei şi care este recunoscută oficial ca organism naţional de acreditare unic.
Certificarea XEROX România, în baza cerinţelor mai stricte din noua versiune a ISO/IEC 27001:2013, reprezintă dovada angajării companiei, la toate nivelurile, de la management de vârf la operaţional, în asigurarea securităţii informaţiilor proprii şi ale clienţilor săi”, a declarat Răzvan Ionescu, Director General Adjunct al RINA SIMTEX.
Xerox deţine resursele şi expertiza de a optimiza întreaga reţea internă de birou, pentru a obţine un randament maxim de la fiecare dispozitiv folosit. Compania are un portofoliu bogat de soluţii şi instrumente software avansate de protecţie a datelor. De anul trecut, multifuncţionalele Xerox includ platforma ConnectKey care integrează soluţii avansate de securitate de la McAfee şi Cisco, protejând datele pe tot traseul pe care acestea îl parcurg până la şi de la dispozitive. În plus, multifuncţionalele care includ ConnectKey protejează şi de ameninţări de tip malware, cu ajutorul unei soluţii integrate de protecţie a securităţii datelor, care detectează încercările neautorizate - de citire, scriere sau adăugare în fişiere protejate şi directoare - şi trimite alerte când au loc astfel de tentative.
Tot anul acesta, în luna februarie, Xerox a mai obţinut trei recertificări: pentru Sistemul de Management al Calităţii - ISO 9001:2008, pentru Sistemul de Management de Mediu - ISO 14001:2004 şi cel pentru Sistemul de Management al Serviciilor - ISO/IEC 20000-1:2011.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite