Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

GECAD NET: De 6 ori mai multi clienti au migrat in cloud in primul semestru

03 Iulie 2014



GECAD NET a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o crestere de peste 6 ori a numarului de clienti care au migrat catre solutii cloud, beneficiind de usurinta in utilizare si flexibilitatea net superioare in comparatie cu aplicatiile software “on premises”, adica instalate pe infrastructura IT a companiei-client.
Daca in 2013 aveam mai putin de 200 de utilizatori de servicii si tehnologii cloud, in primele 6 luni ale anului am depasit deja 1300 de utilizatori. Avem o gama foarte variata de clienti care au beneficiat de migrarea catre cloud, incepand cu un utilizator, dar si companii cu sute de utilizatori. Cresterea increderii in solutiile de tip cloud si a importantei flexibilitatii in bugetarea investitiilor in IT sunt principalele explicatii ale acestei tendinte a pietei”, explica Cristian Herghelegiu, CEO la GECAD NET.
Din intreaga economie, companiile mici si medii sunt cele mai inclinate catre adoptia de cloud pentru ca, spre deosebire de companiile mari, ele nu au politici de corporatie care sa impuna folosirea unor anumite tehnologii si servicii IT, dar si pentru ca decizia de a trece de la o tehnologie la alta se ia mult mai usor. Mai mult, companiile mici si medii sunt foarte atente la pret, acesta fiind un factor hotarator in decizia de investitie in IT.
Potrivit ultimelor studii pe care le-am facut in randul clientii nostri, costul solutiilor in cloud, mult mai adaptat la evolutia companiei, este de cea mai mare importanta pentru manageri. Cei mai multi dintre ei au inteles ca datele lor sunt cel putin la fel de securizate in cloud sau chiar mai bine decat in infrastructura IT proprie”, adauga Herghelegiu.
Avand la baza aceasta tendinta de crestere a cererii pentru cloud, GECAD NET apreciaza ca pana la finalul lui 2014, peste 2000 de utilizatori vor fi migrati in cloud. GECAD NET a incheiat primul semestru al acestui an cu o crestere a cifrei de afaceri de peste 30% fata de perioada ianuarie-iunie a anului trecut.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite