Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Piaţa securităţii IT suferă din cauza lipsei de specialişti

04 Iulie 2014




Posibile soluţii
Dincolo de cauze şi explicaţii, nevoia critică de specialişti în domeniul securităţii este una cât se poate de reală. Mai ales că numeroase organizaţii nu sunt deloc în situaţia de a aştepta ca penuria de profesionişti să fie rezolvată pe cale naturală de către piaţă.

Pentru companiile care nu au nici resursele necesare şi nici competenţe reale în domeniul securităţii IT, problema identificării candidatului optim pentru acoperirea nevoilor pe care le au riscă să devină un deziderat perpetuu.

În astfel de situaţii, apelarea la un furnizor extern de servicii de securitate este alegerea optimă. Pentru companiile care deţin o serie de competenţe interne, rezolvarea poate fi reprezentată de investiţiile în dezvoltarea acestora şi în crearea de noi profesionişti în cybersecurity. Cu riscurile aferente unei pieţe marcate de un deficit acut de specialişti.

Cele mai solicitate specializări
56% din cei 12.000 de profesionişti din întreaga lume intervievaţi în cadrul celei de a şasea ediţii a „Global Information Security Workforce“, studiu realizat în 2013 de către (ISC)² (International Information Systems Security Certification Consortium), consideră că resursa umană specializată în domeniul securităţii IT este insuficientă la momentul actual. Pe primul loc în topul specializărilor deficitare se situează analiştii în domeniul securităţii (46%), urmaţi de profesioniştii specializaţi în design-ul, implementarea şi operarea sistemelor de securitate (32%), iar pe trei auditorii în domeniul securităţii informatice (31%).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite