Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

RICAP susține inovatorii români

04 Iulie 2014




„Lipsa unor materiale didactice pentru învățarea facilă și interactivă a bazelor programării, precum și lipsa resurselor din instituțiile de învățământ de a pune în practică cunoștințele ne-au ambiționat să facem ceva pentru a schimba această stare. Prin urmare, am decis să construim o platformă unde tinerii să poată exersa nestingheriți posibilitățile de a crea ceva util, durabil și interesant cu un minim de resurse. Pe măsură ce avansăm în dezvoltarea proiectului ne dăm seama din ce în ce mai mult că acest produs are un potențial pe piață mult mai mare decât am estimat inițial. Dacă la început targetul nostru era mediul educațional din România, acum, după programul RICAP, ne dăm seama că impactul pe alte piețe internaționale poate fi mult mai mare și poate fi folosit în multe alte domenii de către utilizatori care nu făceau parte inițial din targetul nostru. Orientarea spre client a fost sugerată la fiecare întâlnire și este un punct asupra căruia dorim să ne îndreptăm atenția în perioada următoare. Trebuie să identificăm cât mai bine care e profilul utilizatorului ideal și ce venituri poate genera.

Având documentat tot feedback-ul din timpul programului RICAP, deja am început să construim un plan de marketing și vânzări, analizăm în prezent nevoile utilizatorilor curenți și am creat un profil al clientului. În urmatoarea perioadă ne vom concentra, pe lângă partea pur tehnică, și pe îmbunătățirea experienței Wyliodrin a utilizatorului. Urmează, de asemenea, să organizam focus grupuri, interviuri și întâlniri cu pasionații de inginerie și electronică din Cluj și București, care dețin plăcuțe programabile cum sunt Rasberry Pi, Intel Galileo, Arduino“, adaugă Alexandru Radovici, fondator Wyliodrin.

RICAP dezvoltă un nou model de asistență antreprenorială, conectând antreprenorii cu mentori dedicați și resursele necesare pentru a putea face tranziția de la laborator și cerecetare către dezvoltare și intrarea pe piețele internaționale.

Ce spun mentorii locali?

Andrei Pitiș, investitor și președinte ANIS
„Am lucrat îndeaproape cu mai multe companii, dintre care una dintre ele a ajuns în America. Mi s-a părut foarte important că antreprenorii români ajung să vorbească cu consultanți din America. Un Principal Adviser vine cu o experiență foarte mare, iar credibilitatea lor este cu atât mai importantă. Pe parcursul sesiunilor de mentorship am observat că felul foarte pragmatic în care pun ei problema poate declanșa scântei în creierele antreprenorilor români, care înțeleg dintr-o dată că ar putea să aibă un avantaj mult mai mare doar din faptul că înțeleg piața americană mai bine.“

Alex Mircea Dascălu, expert BPM și director executiv al Camerei de Comerț Româno-Olandeză (NRCC)
„Am acompaniat patru companii, trei din energie regenerabilă, una din zona IT. Mi-a plăcut atât de mult, încât m-am implicat și în business development pentru companiile din energie regenerabilă. Cu una dintre ele avem o șansă foarte bună să încheiem primele proiecte, eventual în Arizona și Hawai.“

Norina Boru-Constantinescu, Senior Consultant and Owner la Pro East Consulting
„Ca mentori, trebuie să venim cu o experiență în business și în comercializare și cu o calitate foarte importantă, pe care o au și ceilalți mentori din program: experiența multiculturală. Asistăm inventatorii dintr-un domeniu să înțeleagă cum să se prezinte la aceste întâlniri, care sunt așteptările oamenilor cu care ei se vor întâlni, fie că va fi în cadrul unor teleconferințe sau în America. Larta pune la dispoziție o rețea impresionantă de contacte de investitori, un lucru pe care este aproape imposibil să-l realizezi cu propriile forțe din România.“
Din rețeaua locală de mentori mai fac parte Sanda Foamete, Education Lead la Microsoft România, și Florin Talpeș, CEO Bitdefender.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite