Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Samsung continua parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale

07 Iulie 2014



Ministerul Educatiei Nationale si Samsung Electronics Romania au semnat extinderea parteneriatului initiat in anul 2013 pentru sustinerea invatamantului digital. In urmatorul an scolar, Samsung Electronics va inaugura o noua clasa SMART si va dezvolta un program de instruire dedicat elevilor si cadrelor didactice din liceele incluse in proiectul educational Smart Classroom pentru utilizarea in conditii optime a tehnologiei in cadrul lectiilor interactive.


In cadrul acestui parteneriat care are ca scop promovarea educatiei digitale in Romania si cresterea nivelului de abilitati si competente digitale in randul profesorilor si elevilor, au fost utilate, in perioada 2013 – 2014, trei clase Smart in licee din Bucuresti, Timisoara si Iasi cu tehnologie de ultima generatie in materie de tablete, E-board-uri, Smart TV.


„Parteneriatul semnat astazi intre Ministerul Educatiei Nationale si Samsung Electronics pentru extinderea programului Smart Classroom le ofera elevilor oportunitatea de a studia asa cum isi doresc, cu atat mai mult cu cat acestia sunt foarte familiarizati cu dispozitivele digitale. Elevii sunt conectati cu tot ce se intampla in jurul lor, motiv pentru care accesul la invatamantul digital este o sansa in plus pentru viitorul lor profesional”, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.


In anul 2013, a fost inaugurata prima clasa SMART in cadrul Scolii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a doua noi clase de acest fel la Timisoara, in cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Silva” si la Iasi, in cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”.


„Ne bucuram ca vom continua parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale in noul an scolar. Pana in prezent am inaugurat impreuna trei clase digitale la Bucuresti, Iasi si Timisoara, iar in perioada urmatoare vom oferi elevilor inca o clasa digitala in care acestia vor putea invata folosind tehnologie de ultima generatie. Traim intr-o lume tot mai digitala, in care tehnologia are un rol important, cu atat mai mult in domeniul educatiei. Este si motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem sa contribuim la dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerilor, atat de necesare pentru dezvoltarea lor profesionala”, a declarat presedintele Samsung Electronics Romania, Joseph Kim.


Smart Classroom ofera o solutie digitala de invatare completa si include atat suport hardware si software, cat si continut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu.


Fiecare clasa digitala este dotata cu 31 de tablete Samsung GALAXY, un E-Board, un Smart TV si doua laptop-uri, iar elevii (de clasa a XI-a si a XII-a) pot studia aici si cursul optional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de catre Junior Achievement, iar digitalizarea sa in format HTML a fost facuta de Read Forward. In plus, proiectul Smart Classroom faciliteaza comunicarea in timp real dintre profesori si elevi si incurajeaza schimbul de experienta cu alte licee, printr-o platforma cloud.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite