Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Romtelecom cauta 200 de studenti pentru stagii de practica in companie

07 Iulie 2014Romtelecom, impreuna cu Catalyst Solutions, Catalyst Recruitment Solutions si AIESEC Bucuresti, lanseaza STEP, un proiect prin care din aceasta vara, 200 de studenti vor putea incepe stagii de practica in cadrul companiei, in diferite departamente. Proiectul STEP are ca obiective facilitarea accesului la servicii specializate de orientare si consiliere profesionala pentru studentii care se vor inscrie in program in vederea integrarii lor pe piata muncii. In plus, isi propune dezvoltarea de competente practice in randul studentilor admisi in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.


Proiectul STEP - Sustinem Tinerii in Evolutia lor Profesionala - este realizat cu fonduri europene, in urma obtinerii unei finantari in valoare de aproximativ 2 milioane lei in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


„Suntem alaturi de tineri si ii sustinem pentru a-si alege drumul catre o cariera de succes. De aceea, invitam studentii de la facultatile din Bucuresti sa se inscrie in acest proiect - ii vom ajuta sa se familiarizeze cu felul in care functioneaza o companie complexa de telecom si IT&C. Astfel, credem ca le va fi mai usor sa isi gaseasca un loc de munca dupa terminarea studiilor, conform atat cu latura aplicativa a specializarii lor, cat si cu cerintele tot mai exigente de pe piata muncii”, a declarat Anca Georgescu Aladgem, Director Executiv Resurse Umane Romtelecom si Cosmote Romania.


Astfel, tinerii care vor trece cu succes de procesul de selectie vor avea posibilitatea sa intre intr-un stagiu de practica de pana la 6 luni in cadrul Romtelecom. Cele peste 100 de pozitii deschise la concurs fac parte din departamentele IT, telecomunicatii, marketing, financiar/audit, achizitii, resurse umane, comercial – vanzari si relatii clienti.


„Este un stagiu de practica deosebit de benefic pentru studentii care vor putea astfel sa afle in mod direct care sunt cerintele unui angajator de top si vor beneficia de sesiuni de evaluare si consiliere pentru orientarea profesionala, adaptate la nivelul lor de pregatire si specializare universitara. Este primul pas in evolutia profesionala a oricarui tanar care isi doreste o cariera de succes”, a declarat Diana Nicula, Presedinte AIESEC Bucuresti.
Studentii care doresc sa se inscrie in programul STEP trebuie sa acceseze pagina dedicata proiectului pentru a completa formularul de aplicare si CV-ul, care vor fi evaluate de catre Catalyst Recruitment Solutions. Aplicatiile vor fi evaluate in baza a cinci criterii: specializarea academica si corelarea cu stagiul pe care aplica, activitatea extra-curriculara, calitatea aplicatiei, cunostiinte tehnice sau functionale, anul de studiu. Etapa urmatoare a procesului de selectie va consta intr-un test de evaluare a abilitatilor logice, precum si a cunostintelor tehnice sau functionale ale candidatilor, in functie de pozitia pentru care au aplicat (IT, telecomunicatii, marketing, financiar/audit, achizitii, resurse umane, comercial – vanzari si relatii clienti).


„Candidatii care vor obtine un anumit punctaj la testul de abilitati logice vor trece printr-o noua etapa de selectie, la finalul careia vor fi selectati 360 de studenti care vor beneficia de sesiunile de orientare si consiliere, in doua etape – un test de personalitate si, ulterior, parcurgerea unei sesiuni personalizate de orientare si consiliere profesionala”, a explicat Roxana Zainea, HR Catalyst Recruitment Solutions.
La final, in functie de profilele elaborate de specialisti, din cei 360 de studenti vor fi selectati 200 care vor participa la stagiile de practica, sub atenta supervizare a unui mentor desemnat din cadrul Romtelecom.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite