Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Private Cloud >> Stiri si comunicate

Rompetrol isi construieste o infrastructura Private Cloud bazata pe Vblock System 340

16 Iulie 2014



VCE anunta ca KMG International (denumita anterior Rompetrol), una dintre cele mai cunoscute grupuri de companii din industria petroliera din Romania, extinde performanta infrastructurii IT actuale cu Vblock System 340. Obiectivul investitiei este asigurarea capacitatii si scalabilitatii necesare pentru a sustine asteptarile companiei, in ceea ce priveste cresterea volumului de date, derularea de noi proiecte dar si imbunatatirea nivelului de performanta, securitate si functionalitate.
KMG International va rula multiple aplicatii critice pe noua infrastructura convergenta VCE, printre care Microsoft Exchange, Group Business Intelligence, Terminal Automation System, CRM. De asemenea, Vblock System 340 va sustine extinderea proiectului de implementare a SAP in alte entitati ale grupului precum si politica de continuitate operationala a Rompetrol, prin crearea unor noi strategii si procese de IT disaster recovery.
In ultimii 3 ani, Rompetrol a implementat, in mediul virtualizat, o serie de aplicatii critice pentru business. Pe infrastructura IT precedenta, analizele tehnice au aratat insa limitari la nivelul capacitatii de stocare, un grad redus de utilizare a puterii de procesare si a memoriei, precum si cresterea timpilor de raspuns. Am inteles ca este necesara o transformare completa a mediului IT pentru atingerea obiectivelor de business si gestionarea cresterii exponentiale a volumului de date, dar si pentru eliminarea oricaror riscuri potentiale de intreruperi. Ne-am convins ca reimprospatarea tehnologiei este o investitie mai eficienta pe termen lung, decat investitia in pastrarea si intretinere a platformei actuale si prin urmare am decis migrarea la noul Vblock System 340”, a declarat Marcel Chiriac, KMG International CIO.
KMG International va utiliza noile sisteme Vblock intr-o infrastructura de tip cloud privat, asigurand astfel un nivel ridicat de flexibilitate in derularea proiectelor noi precum si o imbunatatire a eficientei operationale. „Migrarea la noua platforma de infrastructura convergenta Vblock System ne va ajuta sa livram mai multe servicii IT, mai bune, sa transformam organizatia, sa crestem flexibilitatea dar si sa reducem costurile cu IT-ul. Mai mult, proiectul permite implementarea eficienta a unei politici de continuitate operationala in concordata cu cele mai bune practici si standarde existente in industrie”, afirma Vlad Moca, KMG International IT Operations Manager.
Cresterea capacitatii de stocare si a performantei vor permite grupului de companii sa ofere servicii imbunatatite de e-mail, sa asigure respectarea reglementarilor in managementul riscului si sa dezvolte o baza solida la nivelul intregii organizatii pentru managementul documentelor. “Suntem incantati sa colaboram cu o companie vizionara precum KMG International. Prin simplificarea IT-ului pe baza integrarii si standardizarii native din Vblock System, KMG International asigura cresterea vitezei de raspuns la solicitarile de business”, afirma Tim Page, EVP Global Sales VCE. “La fel de important este ca grupul de companii beneficiaza deja de managementul simplificat, cresterea performantei si disponibilitatii oferite de vBlock,facilitati care vor permite KMG International sa se concentreze cu precadere pe inovatie, mai degraba decat pe administrarea mediului IT.”
KMG International a derulat proiectul cu suport din partea Romtelecom Business Solutions, Crescendo si AVNET Technology Solutions.
Romtelecom, ca integrator de sisteme, sustine afacerile clientilor sai, oferindu-le solutii ITC inovatoare si personalizate pentru a-i ajuta sa isi atinga obiectivele de business. Impreuna cu partenerii nostri, VCE si Crescendo, asiguram grupului KMG International solutie completa de Private Cloud care ofera flexibilitate in implementarea proiectelor Rompetrol, reduce costurile operationale de IT, pune baza politicii de continuitate a afacerii si incurajeaza colaborarea in interiorul companiei prin imbunatatirea timpilor de implementare a cererilor venite din partea diferitelor departamente. Pe parcusul acestui proces, am apelat la experienta acumulata in urma unor proiecte similare, dar si la expertiza noastra de furnizor de date si solutii de hosting, oferind astfel o experienta end-to-end”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial –Segment Business Romania operatiuni fixe si mobile, Romtelecom si COSMOTE Romania.
KMG International intelege beneficiile semnificative de afaceri pe care le aduce inovatia prin tehnologie. Au inceput sa investeasca in urma cu trei ani intr-o platforma performanta de cloud privat pe tehnologie vBlock. Grupul continua cu aceasta abordare, asigurand disponibilitatea si flexibilitatea aplicatiilor de business, in acelasi timp cu reducerea costurilor operationale. Pentru CRESCENDO, Integrator de Sisteme Specializat, este o noua oportunitate de a colabora si de a aduce valoare cu expertiza noastra. In completarea serviciilor de integrare, se adauga competentele de suport si alte servicii necesare intr-un astfel de mediu, in care toate tehnologiile si furnizorii de servicii trebuie sa lucreze impreuna, pentru a livra clientului sinergie in afaceri”, declara Marius Tulea, Director General al CRESCENDO.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite