Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

SoftLayer susține dezvoltarea sistemelor IBM de tip Cloud hibrid

22 Iulie 2014



IBM a anunțat că SoftLayer susține adoptarea tot mai larga a sistemelor de tip cloud hibrid prin atragerea a mii de clienți noi – inclusiv organizații de top. Pentru a susține această creștere, IBM anunță o noua gama de servicii cloud concepute pentru organizatii, având la bază infrastructură SoftLayer.
Clienții din întreaga lume se muta către IBM Cloud, mii dintre clientii noi migrând către SoftLayer. Noii clienți de tip enterprise – inclusiv Macy’s, Whirpool, Daimler, Sicoss Group și mulți alții – transformă operațiunile pentru era emergentă de cloud hibrid. Sistemele de tip cloud hibrid reprezintă cel mai relevant aspect al celor două lumi, deoarece conectează sistemele IT tradiționale cu tehnologia cloud. Clienții pot menține controlul on-premise al aplicațiilor și datelor cheie în timp ce transferă volumele de lucru către cloud pentru acces rapid la date, la expansiunea noilor servicii, și pentru a putea beneficia de reduceri de cost. Aproape jumătate dintre cei 100 de clienți strategici top de outsourcing ai IBM implementează deja soluții cloud de la IBM pentru a realiza tranziția la un model de cloud hibrid.
Deoarece datele devin cea mai importantă resursă naturală, clienții sunt in căutarea de modalități pentru a stoca și prelucra eficient datele, în timp ce acestea beneficiază de securitate avansată. Printre avantajele oferite de IBM Cloud, companiile au abilitatea de a integra mai rapid serviciile noi și pe cele existente pentru a susține inovația și pentru a gestiona în mod eficient aplicațiile de business.
Față de clienții noi, peste 1000 de parteneri de afaceri vor furniza servicii în SoftLayer. O varietate de companii – Avnet, Arrow Electronics sau Ingram Micro – furnizori de servicii și soluții cloud – Mrantis, Assimil8, Silverstring, Clipcard, SilverSky și Cnetric Enterprise Solutions – adoptă SoftLayer. Corporații de clienți mari – cu peste 1000 de angajați – au clasat IBM pe prima poziție în topul furnizorilor de servicii. [1]
În primul an, SoftLayer s-a dovedit a fi o achiziție pivot pentru IBM Cloud”, a declarat Erich Clementi, Senior Vice President, IBM Global Technology Services. “SoftLayer a devenit rapid baza portofoliului de servicii cloud și transformă companiile dintr-o arie extinsă de industrii – de la start-up-uri web, la corporații, care necesită viteză, flexibilitate și securitate, caracteristici oferite de sistemele de cloud hibrid. Dintre toate ofertele de cloud public și privat de pe piață, IBM Cloud reprezintă soluția ideală datorită resurselor, activelor și expertizei avansate.”

IBM oferă noi servicii Cloud pentru organizații; sunt proiectate pentru a gestiona volumele mari de date
Volumele mari de date generează cereri pentru servicii cloud, SoftLayer având un rol esențial în furnizarea unui portofoliu consistent de soluții analytics, mai rapid și mai eficient. Printre ofertele anunțate, IBM va oferi prin intermediul Bluemix și a IBM marketplace:
•Watson Engagement Advisor - având la bază SoftLayer, permite organizațiilor să obțină perspective acționabile din volumele mari de date. Având la bază procesorul IBM POWER8, IBM Power Systems integrat în infrastructura SoftLayer va gestiona volumele mari de date, procesele de analiza și necesitățile cognitive în cloud, la o viteză impresionantă.
•Watson Developer Cloud în SoftLayer - permite acces fără precedent pntru aplicațiile terțe dezvoltate de antreprenori, savanti și integratori de sisteme care doresc să utilizeze capabilitățile cognitive ale sistemului Watson în cadrul produselor și serviciilor de pe piață.
•IBM oferă peste 300 de servicii în cadrul IBM cloud marketplace – care are la bază SoftLayer. Aceasta include oferte de date, analytics și SoftLayer precum IBM multi-enterprise Relationship Management SaaS care conectează și gestionează procese de business distribuite într-o varietate de comunități, Time Series Database care conectează aplicații la Internet of Things și Analytics Warehouse, care oferă o platformă agilă pentru stocarea datelor și analytics.
•Tehnologia de transfer ultra-rapidă Aspera este disponibilă în SoftLayer, permițând utilizatorilor să mute volume mari de date structurate și nestructurate cu viteză și securitate avansate, indiferent de dimensiunea datelor, de distanță și de condițiile rețelei.
•Denumit Elastic Storage, această ofertă nouă software-defined storage-as-a-service are la bază SoftLayer. Aceasta oferă organizațiilor acces rapid la volumele mari de date și management între infrastructura on-premise și cloud.
•SoftLayer extinde modalitatea de facturare/oră a serverelor bare-metal, introducând beneficii pas-as-you-go a utilizării serverului virtual. Serverele bare-metal furnizează performanță și confidențialitatea solicitată de organizații.
•IBM Cloud modular management este un sistem automatizat de management a serviciilor care ajută companiile să guverneze mai facil noile medii de aplicații cloud.
•Jumpgate este o inovație SoftLayer care va avea un rol cheie pentru a ajuta organizațiile in definirea mediilor de cloud hibrid. Jumpgate permite interoperabilitatea între sistemele cloud prin furnizarea compatibilității între OpenStack API și API-ul privat al furnizorului.

Organizațiile mută operațiunile importante în IBM Cloud și SoftLayer
Aproape jumătate dintre companiile mari vor utiliza cloud hibrid până la sfârșitul anului 2017, potrivit Gartner Inc. [2]. Deoarece IBM accelerează leadership-ul cloud furnizând capabilități analytics organizațiilor care optează pentru un model de cloud hibrid, compania a anunțat că un număr mare de clienți dintr-o arie industrială importantă mută operațiunile cheie în SoftLayer.
Filiala Daimler utilizează infrastructură cloud IBM SoftLayer pentru a dezvolta și distribui aplicații mobile pentru serviciul de partajare car2go. Aplicațiile smartphone moovel oferă o gamă de servicii de partajare a mijloacelor de transport precum trenuri, biciclete, taxiuri și automobile pentru a ajuta clienții să determine cea mai rapidă sau cea mai convenabilă modalitate de a călători. Utilizarea SoftLayer garantează performanța necesară pentru a dezvolta aplicația moovel pentru utilizarea în întreaga lume.
Whirpool, cel mai important producător mondial și comerciant de electrocasnice mari, profită de avantajele IBM Cloud – inclusiv de SoftLayer – pentru a realiza tranziția de la un mediu on-premise la un model de cloud hibrid integrat global pentru a susține vânzările ecommerce, pentru a eficientiza comenzile, pentru a reduce costurile și pentru îmbunătățirea flexibilității și a timpului de procesare. Whirpool necesita un mediu flexibil și scalabil pentru a găzdui platforma de comerț electronic în timp ce sunt stocate și implementate volume mari de date despre produse și clienți. Producătorul necesita o platformă de ecommerce integrată la nivel global și executabilă la nivel regional cu o capacitate extinsa de a susține sistemul de management al ciclului de viață al produsului existent.
Macy, un retailer din America de Nord, utilizează SoftLayer pentru a putea beneficia de un ansamblu de bare de metal și infrastructura cloud partajata pentru a furniza un nou model de operare care susține nevoia retailerilor pentru scalabilitate și un obiectiv de afaceri pe termen lung de disponibilitate continuă.
Sicoss Group, compania care procesează Social Security și calculele de salarizare pentru clienții din Mexic, sub egida Mexican Social Security Authority, evoluează pentru a oferi noi servicii, inclusiv calculații salariale și simulatoare profit-sharing, precum și training-uri online și educație business. Sicoss Group a utilizat infrastructură SoftLayer pentru a permite clienților să lanseze servicii în mai puțin de 48 de ore prin intermediul stocării virtuale SoftLayer și a serverelor dedicate de cloud. Sicoss Group se bazează pe IBM Cloud pentru securitatea enterprise de top, backup și pentru experiența IBM în domeniul serviciilor IT. Cu noul model de salarizare bazat pe cloud și procesare HR, Sicoss Group este capabil să îmbunătățească agilitatea companiilor de toate dimensiunie și să ajute clienții să se conformeze cu reglementările mai ușor și eficient.

IBM continuă investiţile în portofoliul cloud
IBM a achiziționat SoftLayer pentru 2 miliarde de dolari în iulie 2013 și a continuat să investească în mod semnificativ în portofoliul cloud.
De la achiziția de 2 miliarde de dolari a SoftLayer din 2013, IBM a continuat să investească, SoftLayer devenind fundamental pentru portofoliul cloud. Aceste investiții includ:
•O investiție de 1.2 miliarde de dolari pentru a extinde rețeaua de centre de date SoftLayer la 40 de locații, acoperind centre financiare și geografice importante până în 2015 și deschiderea de noi facilități SoftLayer în Melbourne, Toronto și Washington DC în al treilea trimestru din 2014;
•1 miliard de dolari pentru a lansa o unitate de business Watson, având la bază SoftLayer;
•1 miliard de dolari în investiții pentru a pune bazele unei platforme-ca-serviciu (PaaS) cloud Bluemix ca sa ajute milioanele de dezvoltatori care utilizează SoftLayer. IBM extinde platforma de dezvoltare Bluemix pe SoftLayer cu peste 50 de servicii, incluzând tehnologii big data și analytics, fiind cea mai extinsa implementare a Cloud Foundry Foundation;
•Lansarea IBM Cloud Marketplace și achizițiile cloud – Cloudant, Silverpop și Aspera – care consolidează angajamentul IBM privind SoftLayer.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite