Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

USAMVB sustine durabil dezvoltarea agriculturii romanesti prin formarea specialistilor activi

31 Iulie 2014




Activităţile de furnizare a abilităţilor/competenţelor şi de asigurare a oportunităţilor au fost corelate cu necesităţile viitoare de ocupare, iar activităţile de consiliere şi orientare profesională se vor acorda avându-se în vedere corelarea experienţei practice cu alinierea la cerinţele societăţii moderne şi economiei de piaţă.

Cursurile care urmează să se organizeze sunt: consultant în agribusiness, facilitator de dezvoltare comunitară rurală, manager de proiect, competenţe antreprenoriale, competenţe informatice, competenţe limbi străine (limba spaniolă), manager îmbunătăţire procese agricole, formator.

„Pentru realizarea obiectivelor proiectului şi finalizarea lui în cele 18 luni de derulare ne vom dedica atenţia asupra grupului ţintă stabilit în proiect. Nu trebuie să uităm însă că o parte a absolvenţilor de facultate nu îşi găsesc de lucru imediat după finalizarea studiilor, devenind tineri şomeri. Prin urmare, ne dorim ca studenţii noştri să fie integraţi de la începutul proiectului în programele de formare continuă. Cursurile pe care le oferim prin acest proiect vin să întregească competenţele şi cunoştinţele studenţilor noştri şi să le deschidă orizonturi pentru abordări antreprenoriale“, declară decanul FIFIM.

Seminariile şi workshop-urile desfăşurate în cadrul proiectului AgriCons-AgriTin vor avea loc atât în Spania, cât şi în România, cu experţi străini, în vederea integrării bunelor practici şi schimbului de informaţii în domeniul agricol. Astfel, se vor organiza sesiuni pe următoarele teme: măsuri preventive şi protecţia produselor fitosanitare, utilizarea şi manipularea produselor fitosanitare, riscuri şi măsuri preventive în sectorul animal, tehnici de producţie în agricultură ecologică, recuperarea compuşilor de interes comercial din reziduurile agroalimentare şi aplicaţii în ambalarea activă, recuperarea biomoleculelor cu valoare adăugată ridicată din reziduurile de elaborare a uleiului de măsline, managementul general al exploataţiei/societăţii comerciale, managementul asociaţiilor fermierilor, managementul fermei/sistemului/serviciilor, managementul agromediului, bune practici în fabricarea şi controlul alimentelor sterilizate.

O garanţie pentru dezvoltarea profesională

Cu ajutorul specialiştilor în resurse umane care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul acestui Centru, universitatea va fi în măsură să orienteze studenţii, să-i consilieze şi apoi să îi sprijine prin mediere în relaţia dintre student (ca potenţial angajat) şi firmă/instituţie (ca potenţial angajator).

Valoarea adăugată a acestui proiect şi totodată a acestui Centru în cadrul USAMV Bucureşti este susţinută, pe de o parte, prin faptul că studenţii şi absolvenţii sunt sprijiniţi să-şi găsească locuri de muncă în domeniul studiat prin evaluarea şi analiza înclinaţiilor studentului. Pe de altă parte, realizarea unei baze de date actualizate cu studenţi şi absolvenţi USAMVB oferă posibilitatea urmăririi şi evaluării parcursului profesional al studenţilor.

„Proiectul AgriCons-AgriTin susţine strategia şi misiunea USAMVB în zona de formare post-universitară venind în sprijinul studenţilor, atât în perioada urmării cursurilor, cât şi după finalizarea studiilor. Utilizând serviciile oferite de centru, studenţii şi absolvenţii vor fi incluşi în programe de formare continuă pentru o mai bună adaptare la cerinţele pieţei muncii, iar realizarea unei baze de date cu potenţialii angajatori care activează în domeniu conferă studenţilor un argument în plus şi o garanţie pentru dezvoltarea profesională a lor“, concluzionează Conf. dr. Răzvan Teodorescu, decanul FIFIM.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite