Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Educația din UE nu ține pasul cu economia digitală

01 August 2014




Comisia Europeană colaborează cu statele membre ale UE pentru identificarea practicilor politice eficace și schimbul de astfel de practici, precum și pentru a oferi sprijin și consultanță. Erasmus+, noul program al UE pentru educație, tineret și sport (2014-2020), oferă granturi pentru programe de schimb destinate profesorilor pentru îmbunătățirea dezvoltării lor profesionale și sprijină parteneriatele dintre școli, universități și colegiile de formare a profesorilor în vederea dezvoltării de metode de predare inovatoare. Prin rețeaua Școlile eTwinning, profesorii pot face schimb de idei cu colegii lor din întreaga Europă.

Progresele înregistrate în utilizarea IT&C și a conținutului digital diferă de la o țară europeană la alta. Multe state au recunoscut impactul potențial al tehnologiei asupra procesului educațional și s-au lansat numeroase inițiative de e-learning. Cu toate acestea, inițiativele au fost fragmentate și izolate; în multe cazuri, investițiile în infrastructură nu au fost însoțite de eforturi pentru a spori capacitatea și motivația profesorilor și a cursanților pentru a le utiliza. Din acest motiv, în ciuda investițiilor masive realizate, proiectele au reușit în foarte puține cazuri să treacă de la etapa pilot la cea de integrare.

Experiența din trecut arată că simpla introducere a tehnologiei în sălile de clasă nu este suficientă. Numai o abordare integrată, în care se asigură accesul la conținutul digital, la infrastructura IT&C, un nivel adecvat de competențe digitale și strategii organizaționale adecvate, poate genera o ofertă educațională capabilă să susțină inovarea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite