Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel a obtinut un venit de 13,8 miliarde de dolari in al doilea trimestru al anului

05 August 2014



Intel Corporation a raportat pentru al doilea trimestru al anului un venit de 13,8 miliarde de dolari, un venit operational de 3,8 miliarde de dolari, un profit net de 2,8 miliarde de dolari si un profit per actiune de 0,55 dolari. Compania a generat aproximativ 5,5 miliarde de dolari cash din operatiuni, a platit dividende in valoare de 1,1 miliarde de dolari si a folosit 2,1 miliarde de dolari pentru a rascumpara 74 de milioane de actiuni.


„Rezultatele din al doilea trimestru au aratat importanta strategiei noastre de a extinde tehnologiile Intel de la centrele de date la PC-uri si la Internet of Things. Odata cu noua gama de procesoare de tip SoC Baytrail, ne-am extins catre noi segmente precum sisteme bazate pe Chrome si suntem in grafic pentru a atinge tinta de 40 de milioane de tablete cu Intel Inside la nivel global. Mai mult, am atins un prag important pentru viitoarele produse pe 14nm Broadwell si estimam ca primele sisteme cu noile tehnologii vor fi disponibile de Sarbatori”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel.


Intel a anuntat ca intentioneaza sa returneze mai multi bani actionarilor micsorand soldul de numerar prin cresterea rascumpararilor de actiuni. Consiliul Director a aprobat o crestere de 20 de miliarde de dolari pentru programul de rascumparare de actiuni si compania estimeaza ca vor fi rascumparate actiuni de 4 miliarde de dolari in al treilea trimestru, plus altele in al patrulea trimestru. In ultimii zece ani, Intel a returnat aproximativ 90 de miliarde de dolari actionarilor prin dividende si actiuni rascumparate.


„Aceasta schimbare in structura de capital este o continuare a strategiei noastre multianuale de a crea valoare si de a returna banii actionarilor, precum si de a reintari increderea in business”, a declarat Stacy J. Smith, CFO si Vicepresedinte Executiv al Intel.


Cele mai importante rezultate din T2 2014:
Venitul PC Client Group a fost de 8,7 miliarde de dolari, avand o crestere de 9% comparativ cu T1 2014 si de 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Venitul Data Center Group a fost de 3,5 miliarde de dolari, avand o crestere de 14% comparativ cu T1 2014 si de 19% fata de T2 2013.


Venitul Internet of Things Group a fost de 539 milioane de dolari, avand o crestere de 12% fata de T1 2014 si de 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Venitul Mobile and Communications Group a fost de 51 de milioane de dolari, avand o scadere de 67% comparativ cu T1 2014 si de 83% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Venitul segmentelor software si servicii a fost de 548 de milioane de dolari, in scadere cu 1% fata de T1 2014 si in crestere cu 3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite