Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

NETOPIA mobilPay a procesat tranzactii online cu cardul de peste 37 milioane de euro

05 August 2014NETOPIA mobilPay a procesat in primul semestru al anului tranzactii online cu cardul in valoare de peste 37 milioane de euro, cu 35% mai mari fata de primele sase luni ale anului trecut.


Cresterea tranzactiilor online cu cardul procesate de companie se datoreaza atat numarului tot mai mare de romani care opteaza pentru plati online, cat si comerciantilor, care au inteles ca solutiile de plata online cu cardul si mobilul au devenit o necesitate.


Potrivit reprezentantilor NETOPIA mobilPay, procesatorul a atras in portofoliu, in prima jumatate a anului, peste 500 de comercianti noi, de la magazine online, la furnizori de utilitati si companii de turism.
„Este evident pentru toata lumea ca plata online cu cardul a devenit fireasca pentru consumatorul roman, urban, care isi petrece majoritatea timpului online. Acasa, la job, in vacanta, romanul este conectat in permanenta. Ne bucura faptul ca, pe zi ce trece, comerciantii inteleg acest lucru si adopta cu deschidere solutiile de plata online, inclusiv cele dedicate terminalelor mobile”, declara Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.


Compania a procesat in primele sase luni ale anului circa 930.000 de tranzactii online cu cardul si aproximativ 200.000 de microplati prin telefon (SMS). Valoarea microplatilor procesate de NETOPIA mobilPay in primul semestru s-a ridicat la 1,5 milioane euro, similar celei din prima jumatate a lui 2013.
In ceea ce priveste platile procesate prin aplicatia de mobile mobilPay MasterCard mobile, acestea isi mentin ritmul de crestere, numarul lor dublandu-se in 2014 fata de 2013.
Si valoarea medie a platii online cu cardul a crescut in primul semestru la 180 lei, fata de 150 lei in 2013, in timp ce valoarea tranzactiei medii procesate de NETOPIA mobilPay de pe smartphone-uri si tablete a crescut cu 5% in 2014 fata de 2013.


Numarul cardurilor folosite pentru prima data pentru plati online procesate de NETOPIA mobilPay in S1 al anului s-a ridicat la circa 350.000, dupa ce, in 2013, procesatorul a inregistrat in total 512.000 de carduri folosite pentru prima data pentru plati online.


NETOPIA mobilPay este liderul pietei locale de mobile commerce si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card. Compania a procesat anul trecut 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, in valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul in Romania. Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plati online i s-au alaturat peste 700 comercianti noi, printre care operatori aerieni si agentii de turism importante din tara.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite