Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Povesti de succes la finalul How to Web MVP Academy

05 August 2014How to Web MVP Academy, program de pre-accelerare adresat startup-urilor din Europa Centrala si de Est, s-a incheiat marti, 22 iulie, cu Demo Day. In cadrul evenimentului, echipele finaliste au prezentat in fata audientei rezultatele a doua luni de munca intensa, workshop-uri si sesiuni de mentorat, si au demarat discutii pentru a obtine o investitie sau a fi admise intr-un program de accelerare european.


Prima editie How to Web MVP Academy a avut loc in perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest si a adus impreuna 14 startup-uri cu potential din regiune. Dezvoltat in parteneriat cu Microsoft, Romtelecom si Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum si TechHub Bucharest, programul a sustinut echipele finaliste in eforturile lor de dezvoltare si le-a invatat cum sa construiasca produse de succes la scara globala.


Pe langa componenta educationala, finalistii MVP Academy au avut acces la spatiul de co-working oferit de TechHub Bucharest, precum si la comunitatea profesionistilor in tehnologie la nivel regional, si au beneficiat de workshop-uri, mentorat si conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare si fonduri de investitii early stage.


Pe parcursul programului, echipele How to Web MVP Academy au avut ocazia sa participe la workshop-uri practice sustinute de specialisti consacrati la nivel international printre care se numara Jon Bradford (Managing Director TechStars London), Alex Barrera (Fondator si Editor Tech.eu si Chief WOWness Officer Press 42), Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH), Paul Renaud (Executive Coach) sau Maria Diaconu (Fondator & CEO Mozaic Works).


Astfel, acestea au invatat mai multe despre cum sa dezvolte un startup de succes la scara globala, cum sa faca networking cu clientii si partenerii de afaceri sau cum sa isi spuna povestea si sa isi prezinte produsul in fata potentialilor investitori. Mai mult, startup-urile finaliste au acumulat notiuni esentiale de business legate de product management, indicatorii pe care trebuie sa ii urmareasca, metodologiile agile, dezvoltarea echipei si a comunitatii, SEO, sau aspectele legale pe care trebuie sa le ia in considerare.


In plus, cele 14 echipe finaliste au beneficiat de sesiuni de mentorat 1 la 1 cu peste 40 de experti si profesionisti care le-au oferit feedback si recomandari din propriile experiente. Printre mentorii primei editii a How to Web MVP Academy se numara Ivan Brezak Brkan (Editor si Fondator Netokracija), Alex Negrea (Fondator DocTrackr), Florin Talpes (Fondator si CEO Bitdefender), Olaf Lausen (Chief of Staff & Business Development Director Romtelecom and Cosmote Romania), Zoli Herczeg (Business Evangelist Microsoft Romania), Dragos Ilinca (Co-Fondator si VP Marketing UberVU), Gabriel Coarna (Arhitect Evernote Clearly), Bobby Voicu si Cristi Badea (Co-Fondatori Mavenhut) sau Luka Sucic (Business Development Manager & Evangelist Hub:raum).


„Astfel de colaborari sunt esentiale pentru Romtelecom si COSMOTE Romania si le consideram parteneriate mutual benefice care sustin eforturile noastre continue de a incuraja antreprenorii sa ne devina parteneri pentru a castiga impreuna. Din acest motiv consider ca programul How to Web MVP Academy are toate sansele sa devina un model de bune practici deoarece faciliteaza accesul la cunostinte de calitate si networking, ajutand astfel toate partile implicate”, a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff & Business Development Director Romtelecom si Cosmote Romania.


Programul de pre-accelerare How to Web MVP Academy s-a incheiat cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele finaliste si-au prezentat produsele si progresul inregistrat in fata audientei formate din investitori de tip angel, reprezentanti ai programelor de accelerare la nivel european si al fondurilor de investitii early stage, antreprenori, profesionisti consacrati in domeniul tehnologiei si jurnalisti.


Seara a debutat cu un mesaj din partea lui Bobby Voicu (Co-Fondator Mavenhut) care a vorbit despre cum arata viata unui startup dupa participarea la un program de accelerare. „Trebuie sa recunosc ca nu va invidiez pentru pozitia in care va aflati astazi – in urma cu trei ani am fost si eu in locul vostru. Si ce e greu de-abia acum incepe! Invatati din aceasta calatorie! Statisticile arata ca doar 3 din cele 14 echipe de astazi vor mai exista dupa 1 an. Creati-va reteaua, cunoasteti oameni relevanti pentru voi,, castigati increderea potentialilor investitori! Si sper ca ne vom intalni la anul si imi veti spune cu mandrie ca va numarati printre cei care ati invins statisticile”, i-a sfatuit Bobby pe participantii How to Web MVP Academy.


Ulterior, echipele finaliste si-au invins emotiile si au urcat pe scena cinematografului Elvira Popescu pentru a-si prezenta produsele si a demonstra ce au invatat de-a lungul programului. Cele 13 startup-uri care au prezentat in fata audientei sunt:
Axo Suits – exoschelete cu putere mare
Bravatar – motor de recomandari bazate pe stilul de viata al utilizatorului
Complement – software care pune in valoare rezultatele educationale
Drimm.in – platforma care monitorizeaza activitatea utilizatorilor in social media, salveaza interesele acestora si le transforma in activitati care pot fi duse la indeplinere
Fittter – aplicatie mobila care ofera utilizatorilor o experienta personalizata de antrenament punandu-i in legatura directa cu studiourile de fitness si antrenorii
Gloria Food – sistem de comenzi online gratuit care permite restaurantelor sa interactioneze in mod direct cu clientii acestora
Hickery – music player web si mobil care permite utilizatorilor sa interactioneze intre ei si sa asculte muzica in functie de preferintele exprimate pe social media
Inovolt – sistem de monitorizare pentru reteaua electrica
Lifebox – aplicatie mobile care permite utilizatorilor sa creeze albume de fotografii comune cu prietenii acestora si sa genereze astfel amintiri comune
Pocketo – startup hardware care construieste dispozitive conectate la internet
Qalendra – platforma de calatorii care permite persoanelor dornice de aventura sa descopere noi oportunitati si sa isi realizeze propriul calendar
StudyMentors – platforma online care pune in legatura tinerii care isi doresc sa aplice la studii in strainatate cu studentii si absolventii universitatilor europene
Wallet Buzz – aplicatie care conecteaza retailerii cu utilizatorii de telefoane inteligente si le transmite acestora din urma reclame si continut in functie de locatieParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite